Salong ZONEN - Författarkursen som också är en fest

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2024-05-15 19:002024-05-22 21:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Fullbokad
SALONG ZONEN - Hela terminen (spara 300 kr)
Platser kvar: 0
3500 kr
Fullbokad
1. VÄLKOMMEN TILL SALONG ZONEN. 7 februari 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
2. FEST OCH SCENTEKNIK. 14 februari 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
3. JAG HAR EN DRÖM. 21 februari 19 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
4. GESTALTNING: FÖRSTA INTRYCKET. 6 mars 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
5. BESTIARIUM FÖR FÖRFATTARE. 13 mars 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
6. CITERA MIG GÄRNA. 10 april 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
7. ORDTAGEN. 17 april 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
8. FÖRFÖR EN FÖRLÄGGARE. 15 maj 19:00 - 21:00
Platser kvar: 2
475 kr

Välj mellan att boka hela terminen eller enstaka biljetter. Om det är fullbokat kan du maila jorun.moden@gmail.com för att stå på kö.   

SALONG ZONEN
är en är en författarsalong för kunskap, inspiration och flow. Vi skapar den värld vi själva längtar efter, inspirerad av svunna tiders litterära salonger. Du får verktyg till ditt skrivande, spännande samtal och högläsning i smakliga portioner.  Möjlighet att boka bollplank kring romanprojekt finns på plats. Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar - det här är författarkursen som också är en fest! 

Samtliga träffar äger rum klockan 19:00-21:00 i den inspirerande miljön på La Petite Mort vid Karlaplan. Du ska ha med dig papper och penna eller en fulladdad laptop, och ett öppet sinne.  Din värdinna blir författaren Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare.
Varje onsdagkväll omfattar en föreläsning med minst en skrivövning och möjlighet att ställa frågor.  Läs hela programmet nedan.


VÄLKOMMEN TILL SALONG ZONEN
7 februari 19:00 - 21:00
Välkommen till den litterära salongens tradition och själen i Salong Zonen! Här skapar vi ett eget rum för samtal, utbyter tankar om skrivandet och kommer igång med våra skrivprojekt. Vi leker med skrivövningar som låter oss utforska kreativa ådror, samt ljusa och mörka sidor hos oss själva.   
BONUS: Skrivplanering och rutiner inför 2024

FEST OCH SCENTEKNIK
14 februari 19:00 - 21:00
Med hjälp av festen som metafor studerar vi scenteknik på ett sätt som blir både användbart och inspirerande. Se till att vara uppmärksam på vad gästen möts av vid entrén, välj din rekvisita med omsorg och låt det hända något oväntat under aftonen. 

JAG HAR EN DRÖM
21 februari 19 - 21:00
Vad drömmer vi om i tider av turbulens? Kan smärta, motgångar eller raseri omvandlas till mening? Vi lyssnar in författare som Isabel Allende som säger att vi måste skriva det som inte får glömmas, och Toni Morrison som anser att det är just i tuffa tider som författare går till jobbet. I kväll vågar vi utforska mörkret men också drömma och bli inspirerade. 

GESTALTNING: FÖRSTA INTRYCKET
6 mars 19:00 - 21:00
Skådespelare kan konsten att väcka intresse för en karaktär och plantera förväntningar hos publiken. Vi lånar knep från skådespelare för att ge både ett första intryck och utveckla gestaltningen hos våra karaktärerna. Kvällens exempel kommer från filmens värld (Little Miss Sunshine). Du får också lära dig mer om genvägar in i karaktärer. 

BESTIARIUM FÖR FÖRFATTARE 
13 mars 19:00 - 21:00
Hur kan varelser och djur ge inspiration till skrivandet? Djur och väsen har förekommit i litteraturen i alla tider: som fabler, karaktärer och i bildspråket. Vi studerar hur djur, varelser och väsen kan användas i litteratur: som husdjur till poliser, i beskrivningar och som levande metaforer. 

CITERA MIG GÄRNA 
10 april 19:00 - 21:00
Vi älskar citat som är tankeväckande, repliker med humor eller svidande sarkasm, och den teater som uppstår i spännande samtal. Denna afton frossar vi i författarcitat men vi studerar också konsten att skriva egna minnesvärda repliker. 
BONUS: Checklista för att skriva dialog som ett proffs. 

ORDTAGEN
17 april 19:00 - 21:00
Att bli ordtagen är att bli betagen av ord. Hur går det till när författare uppfinner egna ord? Vi hämtar inspiration och exempel från Astrid Lindgren, George Orwell och Anthony Burgess. Dessutom uppfinner vi egna ord och testar att använda dem i en spännande skrivövning.
BONUS: Självredigering  

FÖRFÖR EN FÖRLÄGGARE
15 maj 19:00 - 21:00
Vi betraktar det beryktade nålsögat inför att få bokkontrakt. Hur tar man sig igenom? Och vilka trender blåser i bokbranschen just nu? Vi ägnar en kväll åt konsten att skriva förbluffande bra följebrev, kartlägga bokförlag och presentera oss i blixtfart. 

SPARA DATUMEN 
I händelse av förkyld kursledare har vi reserverat en extra kväll. Håll gärna denna kväll fri.  
22 maj 19 - 21:00

ÖVRIG INFORMATION
Deltagarna får gärna utbyta texter mellan träffarna. Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Förfriskningar och tilltugg serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig


Kvällens första del (med föreläsning) spelas in så att den som råkar missa ett enstaka tillfälle kan ta igen det. Inspelningen kommer att vara exklusiv för deltagarna i evenemanget. Om du råkar bli sjuk kan du välja mellan att lyssna live via ZOOM eller ta del av inspelningen efteråt. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. Hund förekommer i lokalen. Så bokar du
Du bokar enklast på denna sida (med säkert bank-ID) och får ett kvitto där momsen framgår samtidigt som en kopia skickas till arrangören. Om du hellre vill få en faktura och möjlighet att dela upp betalningen är du välkommen att kontakta jorun.moden@gmail.com 
Några dagar innan första träffen får du ett mail som påminnelse men skriv gärna upp alla datum redan nu. 

Bokningen är bindande. I händelse av sjukdom som tvingar dig att avbryta kursen, får du mot uppvisande av läkarintyg tillbaka pengarna för de tillfällen du missar. Alternativt kan du välja en fribiljett till en likvärdig författarkurs hos Jorun Modén. 

Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar!