Författarbesök med Veronica Linarfve

Arrangör Österåkers bibliotek
Tid 2024-05-14 18:0019:00
Plats Programrummet, Österåkers bibliotek
Författarbesök med Veronica Linarfve
 

Veronica Linarfve är bokaktuell med romanen Bidrottningen, en samtida och underhållande roman som berör teman som stress, ofrivillig förändring, gemenskap och bin. Varmt välkommen till boksamtal där vi bland annat talar om skrivprocessen, vad som kan hända när återhämtningen uteblir och vad vi kan lära oss av bin.

I Bidrottningen får vi möta Gabriella Lind som en dag hittas under ett skrivbord fast övertygad om att hon är ett bi. Före det var hon en fullt fungerande projektledare, fru och kapabel mamma som till och med gjorde barnens läxor. Dessutom tog hon – trots insektsallergi – hand om sin hemtjänstvägrande farfar och hans sexhundratusen bin. En dag är kollapsen oundviklig.

För att få möjlighet till vila flyr Gabriella till farfars gård och med bina som guider börjar hon se på livet ur ett nytt perspektiv.

Veronica Linarfve är författare, journalist och beteendevetare. Hon bor med man och två barn i ett hus i Åkersberga norr om Stockholm och försöker just nu förvandla trädgården till en bivänlig oas.

Linarfve har tidigare gett ut Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor tillsammans med ekonom Mia Ingelström. I serien Miss Lyckad, blev debuten nominerad till Årets feelgood.

Samtalet leds av Katharina Lind, kulturproducent.

Evenemanget riktar sig till vuxna, men alla är välkomna.
Kostnadsfritt.
Begränsat antal platser. 
Föranmälan krävs.