Lansering: Nätaktivisernas webbplats

Arrangör Nätaktivisterna - Antirasism på nätet
Tid 2014-04-23 16:0018:30
Plats Centralt i Stockholm, adress skickas när du får bekräftelse på din anmälan, S...
Mingel och panelsamtal
 

Välkommen på lansering av Nätaktivisternas Webbplats!

Den 23e april lanserar vi på Nätaktivisterna vår nya webbplats. Detta firar vi genom att bjuda in dig till mingel och panelsamtal!

Nätaktivisterna är ett projekt som jobbar för att uppmuntra och stötta unga i att vara antirasistiska aktörer på nätet. Vårt mål är att utbilda gymnasieelever i hur rasistiska strukturer fungerar och ge dem kunskap om journalistik, yttrandefrihet och nätaktivism för att unga ska känna sig trygga i sina värderingar och jobba för ett öppet och demokratiskt nät

Nätaktivisterna är ett Arvsfondsprojekt som drivs av Föreningen Norden, Ung Media och Ungdom Mot Rasism.


16:00 öppnar vi dörrarna och bjuder på mingel och dryck och tilltugg.


16:30 - 17:15
Panelsamtal - Från klassrummet till nätet

Enligt skollagen ska de som verkar inom skolan aktivt jobba för att motverka rasism, men hur ska  skolan agera när rasismen sker på nätet? Vad kan lärarna göra åt rasism som skrivs på till exempel på en elevs facebookprofil?

Elza Dunkels, filosofie dr och forskare inom ungas internetanvändning, och Hugo Wester, Skolverket, expert på värdegrund och diskriminering svarar på unga nätaktivisters frågor.


17:15 - 18:30 Mingel och möjlighet att prata med Nätaktivisternas projektgrupp.


All mat som serveras under dagen är vegetarisk, har du andra matpreferenser kontakta oss så ordnar vi det. Lokalerna är tillgängliga för rullstolar och permobiler och arrangemanget är nötfritt. Har du andra tillgänglighetsbehov, kontakta oss så försöker vi lösa det.