Lärgrupp Förarintyg för fritidsbåt

Arrangör Torshälla Segelsällskap & Segelsällskapet Svearna
Tid 2023-01-15 17:002023-02-05 19:30
Plats Fabriksgatan 7, Eskilstuna
Vuxen
 
Junior (13-20 år)
 

Torshälla Segelsällskap och Segelsällskapet Svearna bjuder in medlemmar till utbildningen Förarintyg för fritidsbåt. Här anmäler du att du vill delta i lärgruppen.


Det här är utbildningen för dig som vill ta förarintyg och få kunskaper för att känna dig tryggare ute på våra vatten. Du lär dig bland annat navigation och sjömanskap. 

Inga förkunskaper krävs. Detta är grundutbildningen, som krävs om du senare även vill gå vidare och ta kustskepparintyg.

Utbildningen genomförs som en lärgrupp där vi tillsammans går igenom ett digitalt material framtaget av Svenska seglarförbundet. Du köper själv en inloggning till materialet här: https://www.sisuforlag.se/produkt/forarintyg-for-fritidsbat-digital-artikel/

Ordinarie pris är 995 kr, som medlemmar i klubbar anslutna till SSF får vi 245 kr rabatt. Du får rabattkoden i bekräftelsemailet när du anmält dig här på Simplesignup.

Vi träffas fyra söndagar kl 17-19.30, i Assemblins lokaler på Fabriksgatan 7, Eskilstuna. 

Du behöver ha tillgång till ett övningssjökort och navigationsbestick (se länk i bekräftelsemail). Ingen ytterligare kurslitteratur utöver det digitala materialet behövs.

Våra juniorer, 13-20 år, får delta kostnadsfritt. För dem gör ungdomssektionen en gemensam beställning av det digitala materialet. Observera att du måste uppge ungdomens hela personnummer vid anmälan här i Simplesignup, för att klubben ska få bidrag.

Efter avslutad utbildning kommer vi att bjuda in en auktoriserad förhörsförrättare för de som vill skriva provet. Kostnad för provet är 625 kr.

Välkommen att kontakta ungdom@torshallasegelsallskap.se om du har några frågor.