Webbinarium 1: Fleråriga grönsaker - klimatsmart mat med nya smaker

Arrangör Stiftelsen Skillebyholm
Tid 2023-02-03 09:0010:30
Plats Online
Fullbokad
Webbinarium 1: Fleråriga grönsaker - klimatsmart med nya smaker
Platser kvar: 0
 
Reservplats Webbinarium 1: Fleråriga grönsaker - klimatsmart med nya smaker
 

Webbinariet är fullbokat. Om du är matproducent, mathantverkare, förädlare eller arbetar på restaurang och inte fått plats på webbinariet hör gärna av dig då vi planerar fler träffar.

Detta webbinarium vänder sig i första hand till matproducenter, mathantverkare, förädlare och restauranger. Anmäl dig genom att klicka på boka-knappen.

Fleråriga grönsaker är ett klimatsmart sätt att förlänga säsongen och öka mångfalden på tallriken. Förutom sparris och rabarber som alla känner till finns en stor mångfald av fleråriga grönsaker som exempelvis svartrotsblad, strandkålsbroccoli och skott, blommor och blad från daggfunkia. 

Fleråriga grönsaker med nya texturer och spännande smaker har stor potential för färsk konsumtion i en perenn salladsmix exempelvis eller som nyttig och spännande ingrediens i mat som är tillagad, torkad, fryst eller fermenterad.

Innehåll

Vad är en flerårig grönsak?
Varför är de bra för miljön och klimatet?
Exempel på fleråriga grönsaker
Exempel på mat med fleråriga grönsaker.
Frågestund och kort samtal i smågrupper

När: 3 feb 2023 kl 9-10.30

Var: Digitalt via Zoom. Länk kommer via mail i bekräftelsen på anmälan, men kommer också att skickas till din mail några dagar innan webbinariet.

Föreläsare: Annevi Sjöberg som har odlat fleråriga grönsaker i snart 10 år. Hon är även en av författarna till boken Fleråriga grönsaker - upptäck, odla njut och Skogsträdgården - odla ätbart överallt.

Varmt välkommen!