Guidade rundturer inför H22 City Expo

Arrangör Helsingborgs stad

Eventet stängt för nya bokningar

Guidade rundturer på H22 City Expots olika områden!
Snart är det dags: H22 City Expo! 35 dagar av folkfest, innovation, möten och stadsmässa! Ta chansen att få en rundtur i City Expots olika områden veckan innan invigning!

Expot är indelad i fyra områden: City, Oceanhamnen, Drottninghög och Slottshagen. Varje område har ett eget tema, egen färg och en egen superhjälte. Aktiviteterna i områdena speglar områdets tema.

Rundtur Oceanhamnen
Tema: Open up for circularity
Datum och tid: 24/5 kl. 08.00-09.30 eller kl. 10.00-11.30. Kom i god tid!
Start: Varvsbron
I Oceanhamnen är havet vår granne. Dyk ner i havets magiska värld i den nya marina parken, klappa på havsdjur från Öresund eller lyssna på inspirerande talare om havets roll i stadens utveckling. Runda av med innovativa matupplevelser i runda former från IKEA:s besjälade magasin och mötesplats. Och när kvällen närmar sig missa inte den charmiga dansbanan! I Oceanhamnen finns det garanterat något för alla. Häng med på en rundtur och få reda på allt som kommer ske ute i Helsingborgs nya stadsdel!

Rundtur City & Slottshagen
Datum och tid: 24/5 kl. 08.00-09.30 eller kl. 10.00-11.30. Kom i god tid!
Start: Kungstorget vid H22-paviljongen (Mellan hbg C och Hamnpaviljongen)
Tema City: Open up for the world
I centrala Helsingborg tar du del av de senaste innovationsprojekten. Kanske blir du guidad av en robot i innovationsutställningen ”Space to Innovate” eller bli som bortblåst av djärv gatuteater. Kolla in H22-paviljongen för en djupdykning i Helsingborgs tradition av tidigare stadsmässor eller ät och lär dig mer om framtidens mat på Henry Dunkers Plats– och missa inte när din favoritartist står på scenen!
Tema Slottshagen: Open up for Quality of life
Slottshagen är platsen där vi öppnar upp för livskvalitet. Fördjupa dig i utrymmet mellan det förflutna och framtiden och upptäck hur virtuell verklighet kan ge liv till 700 år av historia. En utomhusscen ger en kulturkick för att avrunda upplevelsen, och de gamla terrasstrapporna tar dig till centrum och evenemangets puls, en värld av mat och spännande möten.

Rundtur Drottninghög

Tema: Open up for Co-creation
Datum och tid: 24/5 kl. 13.00-14.30 eller kl. 15.00-16.30.Kom i god tid!
Start: Infohubben i Drottninghögsparken 
Öppna upp och upplev nya delar av Helsingborg. Drottninghög har väckt globalt intresse genom det innovativa och dialogbaserade arbete som blåst nytt liv i stadsdelen. Upptäck hur ett helt grannskap förändras med hjälp av invånarna själva i förarsätet. Här hittar du stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande bostadsformer och gröna transportlösningar. Släntra genom en annorlunda marknadsplats och lär känna människorna som driver innovationen framåt, den spännande matkulturer och den levande musiken.

Alla aktiviteter är kostnadsfria men bindande!
Vi bjuder på lättare fika under turerna. 
Transport till och från turerna sköts på egen hand.