CSR och de nya affärsmodellerna

Arrangör Företagsakademin 3.0
Tid 2013-11-06 07:3010:00
Plats Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A, Multirummet, malmo
Nätverksträff
 

CSR och de nya affärsmodellerna

Vad händer om vi hyr ägarskapet till en produkt istället för att köpa? Hur kan vårt skräp bli till kapital och vinst för företag och konsumenter? Välkommen till årets sista nätverksträff med Företagsakademin 3.0, denna gång med fokus på cirkulär ekonomi.

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet med hjälp av innovativa affärsmodeller. Tanken är att designa produkter och affärsmodeller så att vi kan skapa en långsiktig lösning som fungerar lika bra som systemen i naturen. Det handlar om en affärsmodell där material flödar i loopar utan avfall som sparar stora pengar för företag och organisationer

Våra inspiratörer

Tobias Jansson, skribent och föreläsare, CircularEconomy.se

Tobias driver hemsidan CircularEconomy.se som följer utvecklingen inom cirkulär ekonomi och vill bidra till en utveckling mot mer cirkulärt orienterade ekonomiska modeller. Tobias är skribent och föreläsare med mångårig erfarenhet av miljörelaterade frågor samt en av grundarna till svenska sustainable lifestyle-magasinet Camino.

Michael Aastrup, Norden-VD, DESSO

Michael är Norden-VD på mattföretaget DESSO som 2008 ställde om sin produktion i enlighet med Cradle to Cradle-principer och har sedan dess ökat sin vinst markant. Deras affärsidé bygger på att ta tillvara på det förbrukade materialet och låta det gå in i tillverkningsprocessen igen för att bli nya mattor till kunderna.

Rebecka Eriksson, VD och kommunikationschef, Briza Maxima AB

Rebecka Eriksson har en bakgrund som bl. a. kommunikationsstrateg och demokratikonsulent på Damanco AB, hållbarhetsstrateg för Malmö stad och en period som konsult för FN:s miljöprogram i Karibien. Som VD och kommunikationschef på Briza Maxima vill Rebecka bygga ett hållbart samhälle med hållbara människor som är nyfikna och ser sin rätt och möjlighet att vara med och påverka.

Resursen i rummet

Morgonen avslutas med att du tillsammans med deltagarna, andra gäster och experter, lyfter de frågor som är viktiga för dig, får nya infallsvinklar, idéer och knyter kontakter för framtiden. Vårt mål är att ge dig en morgon där du får inspiration, verktyg och kontakter.

Vad: Nätverksträff: CSR och de nya affärsmodellerna

När: 6 november 2013

Tid: kl 08.00-10.00, frukost från 07.30

Var: Media Evolution City, Stora Varvsgtan 6A