Psykosyntesvärldsdagen den 20 september 2019

Arrangör Psykosyntesförbundet och Psykosyntesföreningen
Datum, tid 2019-09-20 17:0021:00
Plats Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Oslo
Psykosyntesvärldsdagen den 20 september 2019
 


WORLD DAY OF PSYCHOSYNTHESIS
För tredje året i rad samarrangerar Psykosyntesföreningen och Psykosyntesförbundet Psykosyntesvärldsdagen den 20 september med önskan om att främja psykosyntesen. Nytt för i år är att vi firar dagen tillsammans med Oslo.

NÄR?
20 SEPTEMBER 2019
KL. 17.00 – 21.00

VAR?
• Stockholm (live): Humanova, Skeppsbron 32
• Göteborg (video): Humanova, Norra Allégatan 7, 3 tr (hiss finns)
• Helsingborg (video): Terapilokal på Jönköpingsgatan 28A,
• Oslo (video): Egal Teater, Munkedamsveien 80A

FÖRELÄSARE: Saphira Björnå
Saphira är psykosyntes-terapeut och Doktor i psykoterapi (DPsych).
Hon har 20 års erfarenhet av att arbeta med individer/grupper och är en av få som har undervisat och föreläst på alla psykosyntesinstitut i Norge och Sverige. Saphira har ett starkt intresse för transpersonell utveckling både professionellt och personligen, vilket Assagioli har bidragit mycket till. Detta uttrycktes bland annat i hennes forskning om den personliga viljan relaterad till en högre vilja inom ramen för Anonyma alkoholister och 12-stegsprogrammet - det transpersonella är ett kontinuerligt levande fokus i hennes liv.

PRIS
Medlemmar 150 kr
Icke-medlem 200 kr

Obs! Anmälan aktiveras genom att skicka inträdesavgiften med swish till: 123 287 08 48.

PROGRAM
17:00 Dörrarna öppnas
17:15 Presentation
17:30 World day of Psychosynthesis meditation
Vi håller tillsammans med psykosyntesare runt om i världen Assagiolis världsmeditation med syfte att sprida psykosyntesens goda krafter.
Gästföreläsare
Mingel & förtäring med avslutning klockan 21.00

ANMÄLAN
Gör din anmälan snarast, dock senast den 18 september 2019. Anmälan är bindande men går att överlåtas.

Denna inbjudan är även öppen för icke-medlemmar. Har du en vän som är intresserad eller nyfiken på psykosyntesen, så går det bra att dela med sig.

VÄLKOMMEN!
Önskar vi i arbetsgruppen från föreningen och förbundet;
Stockholm: Karina Ardelius, Lotta Bringlöf, Charlotte Kihl och Anita Malmros
Göteborg: Magdalena Berg, Kim Kähäri och Sara Wallenstam
Helsingborg: Ulla Gigel, Marianne Larsson och Ann-Charlotte Ohlsson
Oslo: Eva VisbyFÖRELÄSNINGEN HANDLAR OM:
Fra 'Personlig psykosyntes' til 'transpersonlig psykosyntes'

Igjennom inspirasjon fra boken «Transpersonal Development – the dimensions beyond psychosynthesis» av Assagioli, har en fråga/et spørsmål og et ønske blitt vekket i meg. Hur/hvordan kan vi i Skandinavia skape et ´transpersonal community´ for oss psykosynteseterapeuter for vår transpersonlige utvikling? Som psykosynteseterapeuter har vi alle en grundig erfaring av og kunnskap om personlig psykosyntese. Vi har selv jobbet med det i vår personlige utvikling igjennom terapi og gruppeprosesser. Personlig psykosyntese med transpersonlige verktyg er vårt håndverk som vi anvender/bruker i vårt arbeide med enkelt individer, par og grupper. Men hva med vår egne individuelle transpersonlige utvikling?
Fokus på det transpersonlige kommer gjerne litt i bakgrunnen for mange terapeuter i det daglige arbeidet, kanskje også i våre privatliv. Det kan være svårt/vanskelig å kultivere, trene og utvikle vår kapasitet til å veiledes, til å lytte, til å inkludere røsten/stemmen fra vårt (Higher) Self og vår transpersonlige Vilje. Vi kan iblant oppleve å tappa/miste kontakten med en dypere og høyere mening, med ’the Universal Will’. Jeg tror at tiden er inne for at 'personal psychosynthesis' komplementeres med 'transpersonal psychosynthesis' i en mer organisert form for psykosynteseterapeuter som ønsker og lengter etter det. La oss se på hva vi forstår med transpersonlig psykosyntese, hvilken gemensam/felles form vi kan skape, hva det kan gi og undersøke mulighetene som venter i det individuelle og kollektive transpersonlige potensialet