Nätverksträff film & visning

Arrangör Film i Skane
Tid 2019-05-09 09:3016:00
Plats Bastionen Norra Vallgatan 28, Malmö
Nätverksträff film & visning
 

CineSkåne - ditt nätverk för film och visning

Anmälan senast måndag 29 april

Tid: 09:30-16:00 Incheckning & kaffe 09.30-10:00

Plats: Bastionen, Norra Vallgatan 28 i Malmö (nära Centralstationen)

Film i Skåne bjuder in till en regional nätverksträff för kulturchefer, kultursamordnare/-utvecklare-strateger, biografer, festivaler, visningsarrangörer och bibliotek.

Vill du ha mer film i kommunen, utveckla filmverksamheten, få information om stöd eller hitta nya samarbetspartners?

Kom och träffa Film i Skånes konsulent för visning-spridning, Region Skånes utvecklare för film och rörlig bild, Svenska Film Institutet och BUFF Filmfestival.

Ta gärna armkrok med kollegor, kulturskolan, filmstudion, pedagoger, samarbetsparter, föreningsliv, studieförbund och i kommunen. 

Vi bjuder på vegetarisk lunch. Kom ihåg att meddela allergier eller specialkost. 

Välkommen!

Program:

Film i Skåne välkomnar


Lina Ehn Öberg 

Verksamhetsledaren Lina Ehn Öberg presenterar lokalerna & verksamheten Bastionen som vi gästar med vår träff.

Jeanette Schjerva
Konsulent för Visning/spridning på Film i Skåne presenterar dagens upplägg och beskriver sitt uppdrag och på vilket sätt hon kan hjälpa dig med att bredda filmverksamheten i din kommun, biograf/visningsrum, filmfestival, skola eller annan verksamhet.

Suzanne Wiktorsson
Har i Film i Skånes regi kartlagt regionens biografer/visningsrum och delar med sig av sina slutsatser kring området.

Magnus Engvall
Utvecklare för Film och rörlig bild på Region Skånes Kulturförvaltning presenterar sig och sitt uppdrag. Magnus har lång erfarenhet av filmverksamhet på regional nivå och jobbade tidigare på Filmregion Sydost.

Ulrika Sundbäck
Ansvarig för Biografstöd på Svenska Filminstitutet berättar om deras sökbara stöd, vad stöden kan användas till och hur ansökan går till.

Daniel Lundquist & Julia Jarl
Programchefen och Festivalchefen på BUFF. BUFF är mer än bara en välbesökt filmfestival för barn & unga – de är även en nationellt turnérande minifestival, distributör av filmer för målgruppen och har en digital plattform för filmvisning på sjukhus i Sverige.

Oscar Wemmert
Oscar Wemmert, spelutvecklare och spelkonsulent med fokus på spelpedagogik berättar om satsningen på spelpedagogik som Game Habitat driver med stöd från Region Skåne.
”Spel är ett konst- och kulturuttryck som många barn, unga och vuxna möter och deltar i, men det finns få verktyg för att avkoda, analysera, förstå och diskutera mediet och olika typer av spel.”

Lunch

Eftermiddagen ägnas åt en gemensam workshop kring nätverket CineSkåne