Inspirationsföreläsning Soledad Piñero Misa

Arrangör Smart Tillväxt, Coompanion, Samordningsförbundet
Tid 2017-09-15 12:00
Plats Pansalen,The Great Northern, Storgatan 53, Skellefteå
Fullbokad
Inspirationsföreläsning
 
Väntelista
 

Välkommen till en inspirationsföreläsning med Soledad Piñero Misa

Föreläsningen är gratis och vi bjuder på enklare lunch. Begränsat antal platser.

Vid anmälan via väntelistan ingår inte lunch.

Lek dig till en bättre värld En inspirerande föreläsning om konsten att hitta skärningspunkten mellan inre motivation och lekfulla handlingar som gör världen bättre. Soledad delar hjärtligt med sig av både utmaningar och magin i entreprenörsresan med det sociala företaget Retoy och som Social Mission Manager för Ben & Jerry´s 

Soledad Piñero Misa, utsedd till Årets Samhällsentreprenör 2013 av Veckans Affärer, har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer och har en unik erfarenhet av såväl den politiska sfären, näringslivet som de ideella och offentliga sektorerna.

2010 valdes hon ut av tusentals ansökande att med sin idé om Retoy delta i Kinnevikgruppens inkubatorprogram, Reach for Change. Sedan 2011 har Retoy vuxit till att bli ett ledande socialt företag inom cirkulär ekonomi i Sverige. De skapar mötesplatser, med leken och leksaken i fokus, där över en halv miljon barn har upplevt hur kul det är att vara miljövänlig och lärt sig om sina rättigheter genom byta, låna, skapa och ge leksaker. Under 2016-2017 har Retoys aktiviteter valts ut av Svenska Institutet för att genom Sveriges ambassader kunna arrangeras i hela världen, med syftet att sprida intresse och kunskap om svenska metoder och lösningar för områdena hållbarhet, cirkulär ekonomi och barns rättigheter.

Soledad placerades 2015 som nr 55 i Miljöaktuellts lista över Sveriges 100 miljömäktigaste och  som nr 9 i Veckans Affärers lista över de 101 svenska supertalangerna. Hon har även belönats med både Kurage- och Göranpriset.


Eventet arrangeras av: Coompanion, Samordningsförbundet och Smart Tillväxt

Smart Tillväxt är ett samverkansprojekt mellan Piteå kommun, Skellefteå kommun och Älvsbyns kommun och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, Region Västerbotten samt Länsstyrelsen i Norrbotten. Coompanion: företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. Vi erbjuder personlig rådgivning - även online. Coompanion breddar entreprenörskapet - fler blir företagare när de får göra det tillsammans. Vi informerar och utbildar även inom entreprenörskap, organisation, lokal utveckling, samarbete, arbetsintegrerade sociala företag, social innovation och inte mins kooperation. 

Arena Social Innovation är ett projekt som ägs av Coompanion och finansieras av Tillväxtverket och Region Västerbotten och medfinansieras av Umeå, Umeå Universitet, Skellefteå och Umeå kommun. Arens Social Innovation bygger Europas mest attraktiva region för sociala innovationer i Västerbotten och vill med hjälp av samhällsentreprenörskap hjälpa innovatörer att hitta lösningar på dagens och morgondagens samhällsutmaningar.

Samordningsförbundet: