Europeiska idrottsveckan - lek och aktivitet i Sydöstra Skåne

Arrangör Europa Direkt Sydöstra Skåne
Tid 2017-09-23 00:002017-09-30 00:00
Plats Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Ystad
Standardbiljett
 

European Week of Sports, eller Europeiska idrottsveckan som den heter på svenska, infaller i år mellan den 23-30 september. Europa Direkt Sydöstra Skåne hoppas att just DU vill delta!

Målet med veckan är att främja och lyfta idrott, sport och fysiskt aktivitet, över hela Europa. Veckan är för alla, oavsett ålder, bakgrund och fysisk förmåga. Målet är att inspirera européer att bli mer aktiva, samt att uppmärksamma glädjen vid fysisk aktivitet och de möjligheter som finns i närområdet.


Europa Direkt arrangerar föreläsningar och workshops under veckan, bland annat om hur idrottsföreningar kan söka EU-projektmedel.

Men vi hoppas även att andra lokala aktörer vill vara med och visa upp sig för allmänheten, i anledning av temaveckan. Vi önskar att erbjuda sydöst skånska föreningar och företagare ett enkelt sätt att visa upp sig och att innevånarna får möjligheten att testa så många olika aktiviteter som möjligt under veckan. Aktiviteter som uppmuntrar till rörelse, lek och idrott; som lyfter hälsa, jämlikhet och gemenskap; som sätter fokus på normer, identitet och kulturmöten. Det kan vara allt ifrån något helt nytt och oprövat, till att ni ”bara” bjuder in till sina ordinarie aktiviteter. Enbart fantasin och den arbetsinsats ni är beredde att lägga sätter gränser!Det praktiska:

Europa Direkt arrangerar detta som ett paraplyevenemang. Alla föreningar, organisationer och företag som arbetar med idrott, rörelse och hälsa kan arrangera aktiviteter under denna vecka, aktiviteter som de själva bär det fulla ansvaret för. Anmälan av aktiviteter sker här via simplesignup, med deadline den 6 september.

Vi sammanställer därefter ett samlat program och  marknadsföringsmaterial inför veckan, som kommer spridas via sociala medier och kommunernas hemsidor. Europa Direkt kontaktar även press och media inför veckan och delar programmet med dem.


Vid frågor kontakta europadirekt@sjobo.se