Ett sötare blod - Föreläsning med Ann Fernholm

Arrangör In the Pink
Tid 2017-05-30 18:3020:30
Plats Rälsplatsen 3 I Glasvasen bakom Centralstationen, malmo
Fullbokad
Föreläsning - Ann Fernholm
300 kr
Kycklinggryta
115 kr

Länge har vi tänkt på sötsaker som kanske lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. 

Tisdagen den 30 maj kommer vetenskapsjournalisten Ann Fernholm till In the Pink och håller en föreläsning om varför vi behöver tänka om!  

Forskare börjar få en ny bild av socker, som visar att godis, kakor, bullar, läsk, saft och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Vårt blod blir också allt sötare, vilket i sin tur driver hjärt-kärlsjukdom, cancer och demens.

Ann Fernholm är journalist och har disputerat i molekylär bioteknik. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker Ett sötare blod ­ om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har ­om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet.

Föreläsningen kostar 300 SEK och i priset ingår en kopp kaffe.

Njut av en god middag innan föreläsningen; förbeställ en härlig kycklinggryta med grönsakder till priset av 115 SEK. Skicka meddelande till kontakt@inthepink.se om du har önskemål om ett vegetariskt/vegan alternativ.