Rainbow

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2016-11-25 09:00
Plats Biograf Bergakungen, gothenburg
Biograf Bergakungen 25 nov kl 09.00
 

Tioåriga Pari och hennes yngre bror Chotu är oskiljaktiga. De har bara varandra och hand i hand, bokstavligen, möter de världen. De är alltid tillsammans, och även om de gnabbas är deras kärlek oövervinnerlig.

Barnens föräldrar är döda och de bor hos en släkting som inte förmår ta hand om dem, än mindre samla ihop pengar till en ögonoperation åt Chotu, som är blind. Men Pari har lovat sin bror att han ska kunna se innan han fyller nio år och hon har inte tid att vänta på mirakel.

En dag får Pari syn på en filmposter med Shah Rukh Khan och hon bestämmer sig för att han är rätt man att hjälpa hennes bror. Hon får reda på att Khan är på filminspelning och ingenting kan stoppa henne från att ta med sin bror dit, må vara att det är i öknen 300 km bort. Längs dammiga grusvägar vandrar syster och bror tillsammans mot sitt mål, ledsagade av en orubblig optimism som bär genom både med- och motgångar. Deras färd blir en sagolik odyssé genom ett utarmat men av magi genomsyrat landskap, tillgängligt för den med ett öppet hjärta.

Regi: Nagesh Kukunoor
Längd: 104 minuter

Efter filmen: Samtal med representanter från Rädda Barnen, som kommer att berätta om Barnkonventionen och sitt arbete, utifrån filmen.