"Grön" chokladprovning på Green Stories

Arrangör Green Stories
Plats Jörgen Ankersgatan 12, 211 45 MALMÖ, malmo
"Grön" chokladprovning på Green Stories
 

Ta med dig en vän och kom på ”grön” chokladprovning hos oss i Green Stories-butiken!


Vi kommer att provsmaka ekologisk och fair trade-producerad choklad från Conscious chocolate, Montezumas, Divine, Eguale, Tony’s Chocolonely och Seed & Been. 6 fantastiska chokladmärken!


Pris: 100 kronor per vuxen. Betalas på plats.
Vad du får: Vi provar 10 olika sorters choklad och serverar dryck till.
Plats: Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12
Tid: 19 oktober, klockan 18.00. Provningen pågår cirka en timme.

Våra chokladmärken som vi provar:

DIVINE
Den goda Fair Trade-kakaon i Divinechokladen odlas i ett kooperativ i Ghana med flera tusen kakaobönder. Det som gör den här chokladen unik är att Divine ägs till nästan hälften av kakaobönderna själva. "Owned by cocoa farmers" är deras slogan. Kooperativet heter Kuapa Kokoo, vilket betyder ungefär "Företaget för bra kakaobönder” på språket Twi. Divinechokladen görs av den bästa av den bästa kakaon, den är ”Pa Pa Paa”, som de säger i Ghana när något är riktigt bra. Kakaon kommer från Forastero-bönan.

CONSCIOUS CHOCOLATE
Det här är ekologisk rå-choklad i sin renaste form. De handgjorda råa chokladkakorna är fria från mjölk, gluten, soya och raffinerade sockerarter. Kakaobönerna som används fermenteras vid en låg temperatur och soltorkas. De rostas alltså inte, och behåller därför hela sitt innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Istället för socker är de sötade med agave-nektar. Rå choklad är mjukare än vanlig choklad, och har inte samma ”knäckighet”, men chokladupplevelsen är sofistikerad och full av smakämnen!

EGUALE
Det här märket är KRAV-märkt och ägs av svenska Sackeus som har som mål att bidra till att människor får ett bättre liv. Kakaon kommer från Bolivia. Just den här mörka chokladen som vi bjuder på verkar en hel del personer nästan bli beroende av. Den görs på bara fyra ingredienser, är helt utan tillsatser och innehåller till exempel ingen sojalecitin.

TONY'S CHOCOLONELY
När grundaren Tony startade sitt chokladföretag kände han sig ensam om att vilja skapa en schysstare chokladindustri, därav namnet Tony's Chocolonely. Målet är en 100 % slavfri kakaoproduktion, och chokladen är Fairtrade-certifierad För att symbolisera orättvisan i hur industrin ser ut idag, är alla bitar i chokladkakan olika stora. Vi får se hur stor bit just du får smaka på!

SEED & BEAN
De ekologiska chokladkakorna är lokalt producerade i liten skala i England och Seed & Bean är måna om att ha direktkontakt med sina kakaoproducenter. Deras mörka choklad är vegan-certifierad.

Varmt välkomna!
/Green Stories-folket