DAC-nästet

Arrangör DAC - Digital Art Center
Tid 2011-02-10 17:0019:30
Plats DAC-piloten Kronborgsgränd 13, Ärvinge , Stockholm
DAC-nästet
 

I det andra klassrummet på DAC sker aktiviteter som kopplar IT till kreativa skapandeprocesser med syftet att bredda rekryteringen till företag inom dataspel, ny media och IT!  

Vi rivastartar terminen i det andra klassrummet med DAC-nästet den 10/2. Under två timmar har minst en representant från er verksamhet möjlighet att lyssna och utvärdera projektidéer från några av Sveriges vassaste gymnasietalanger inom IT-utveckling!

Hur fungerar DAC-nästet? Gymnasieelever får presentera sina projektarbetsidéer som bedöms av tre DAC-drakar som representerar olika branchsektorer inom dataspel, ny media och IT. 

 Efter elevpresentationerna har samtliga företag och högskolor på plats möjlighet att marknadsföra uppdrag inför gymnasieelevernas projektarbete.

Det blir buffé, speeddating och mingel i DAC:s spännande lokaler

Sökes – ”drakar” med branchkännedom och beställarkompetens

Vi söker även dig som arbetar eller forskar inom spelbranchen, ny media eller IT och själv har en idé på uppdrag du vill beställa av gymnasieeleverna inom ramen för deras skolarbete.

Sist men inte minst behöver vi en intresserad publik som trissar upp stämningen under kvällen och är beredd att lyssna, delta i diskussionen och få möjlighet att nätverka med branchkontakter och gymnasietalanger!

Finnesinnovationer och idéer från nästa generations kreatörer och IT-utvecklare De modigaste och mest kreativa eleverna från IT-gymnasiet i Sundbyberg kommer under kvällen presentera sina idéer på projektarbeten!

Är du redo att möta framtidens arbetskraft redan idag?! Oavsett om du ställer upp som ”drake” eller inte är du varmt välkommen att lyssna och mingla tillsammans med oss under denna spännande kväll!

 

Vi ser fram emot att tillsammans med er skapa en röd tråd och mötesplats för kompetensöverföring mellan grundskola, gymnasium, högskola och yrkesliv/forskning.

 

 

Ta chansen att påverka och inspirera framtidens arbetskraft!