Föreläsning 26/4 Den gränslösa modellen

Arrangör Liljewall Arkitekter
Tid 2013-04-26 16:0017:00
Plats Stora Varvsgatan 6a 211 19 Malmö
Föreläsning 26/4 Den gränslösa modellen
 

DEN GRÄNSLÖSA MODELLEN
Välkommen på föreläsning följt av Världens Bästa After Work på Media Evolution City fredag 26:e april.

LILJEWALL arkitekter bjuder in till samtal om gränssnittet mellan arkitektur och digital kommunikation!

Inom byggbranschen talas det idag mycket om BIM (Building information modeling), men vad är det egentligen? Hur kan digitala modeller användas som gestaltningverktyg och för hållbarhetsanalyser i tidiga skeden? Hur kan modeller användas för yt- och volymberäkningar, kostnads- och mängduppskattningar? LILJEWALL arkitekters BIM-expert Kristen Broberg visar hur modeller under projekteringsskedet utvecklas till ett effektivt kommunikationsverktyg mellan olika discipliner för samordnad kvalitetssäkring av bygghandlingar. När byggnaderna väl är klara lever modellerna vidare i ett effektivt förvaltningsskede.

LILJEWALL arkitekter finns i framkant av BIM-utvecklingen och berättar om hur de arbetar med BIM i praktiken. De visar även hur visualiseringar växer fram ur den digitala modellen som ett oumbärligt redskap i kommunikationen med kunder och allmänhet.

Vill du veta mer och komma med perspektiv från din egen verksamhet är detta ett seminarium för dig!

LILJEWALL arkitekter är ett av Sveriges större fristående arkitektkontor, och deltar i samhällsbyggandets alla processer, från idé till färdig miljö. Sedan starten 1980 har kontoret haft en organisk tillväxt och arbetar idag med uppdrag över hela Sverige och även internationellt. Göteborg är basen, men kontor finns också i Stockholm, Buenos Aires och på Media Evolution City i Malmö.

Världens Bästa After Work
Efter föreläsningen bjuder in till after work med dryck, snacks och countrydoftande popmusik från The Bandettes. Bandet började sitt musikaliska samarbete som gatumusiker i Göteborg men finns numera i Malmö och framstår som ett av Sveriges mest lovande band.

Amanda Wickman står för kvällens scenografiska installation och Restaurang M.E.C.K ser till att vi får fin service.

Vad: Föreläsning om "gränssnittet mellan arkitektur och digital kommunikation" och Världens Bästa After Work
När: 26/4 kl 16-
Föreläsning: kl 16-17 i Multirummet följt av V.B.A.W kl 17-
Dryck: Ja. Snacks: chips/nötter. Korv & bröd!
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö
Anmälan: Anmäl dig till föreläsningen här. Till after worken behövs ingen anmälan, men här finns facebookeventet om du vill bjuda med dina kompisar.