Summer jam - Workshop

Arrangör Ung Fritid Helsingborg
Plats Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1b, Helsingborg
Onsdag 3 juli - Waving med Wisewave!
 
Torsdag 4 juli - Dancehall med Amalie Zaar!
 
Torsdag 4 juli - Breaking med fokus på Toprock och Footwork med Bboy Ciclone!
 
Fredag 5 juli - Rocking med Bboy Kubik!
 
Fredag 5 juli - Hip Hop freestyle med Kasia Wiatrowska!
 

Vecka 27 är det dags för HBG Summer Jam 2024!

Fritid Helsingborg i samarbete med Freedom Through Movement förening levererar en dansvecka v. 27 för alla bosatta i Helsingborg med omnejd. Under 3 dagar kommer det att hållas 6 workshops i olika stilar inom streetdance genren. Det kommer även att vara öppen träning för alla deltagare!

Onsdag 3 juli: Waving med Wisewave! Wisewave kommer från Sverige. En grym danser som kommer lära dig Waving teknik, danssteg, groove och mycket mera. Torsdag 4 juli: Dancehall med Amalie Zaar! Amalie kommer till os från Danmark ock kommer undervisa i Dancehall. du kommer han en chans att lära dig olika dancehallsteg, teknik och mycket mera.

Breaking med fokus på Toprock och Footwork med Bboy Ciclone! Bboy Ciclone, medlem av Froor Riders crew från Brasilia kommer till oss hela vägen från Brasil. Vinnare av många internationella Breaking events och top 8 i Red Bull BC1 Portugal! Under hans workshop har du en chans att lära dig olika toprock och footwork steg, groove, musikalitet och mycket mera.

Fredag 5 juli: Rocking med Bboy Kubik! Uprock är en konkurrenskraftig urban streetdance som började i Brooklyn New York i slutet av 1960-talet. Den är också känd som Rock Dance eller Brooklyn Rock, och kallades tidigare Rocking. Det började som en ritual som gängmedlemmar skulle utföra före slagsmål, i huvudsak berätta för sina motståndare vad de planerade att göra med dem i kampen genom att använda dansgester. När det togs upp av Brooklyn-dansare kallade Apaches, lade de till koncept med "burns" och gester för att skapa dansformen. När andra stadsdelar i New York City tog upp dansen tillkom nya rörelser hela tiden och dansformen fick mer struktur och blev i praktiken en legitim form av streetdance.

Bboy Kubik (Sinior Sklad Family), vårt lärare kommer från Polen och har en stort erfarenhet inom Rocking och kunskap om Hip Hop kulturen. Under workshopen har du möjlighet att lära dig element av Rocking, steg, teknik, förståelse av olika moment i musiken och hur de går ihop med dansen och mm.

Hip Hop freestyle med Kasia Wiatrowska! Kasia, vårt lärare kommer från Polen och har en stort erfarenhet inom Hip Hop freestyle och kunskap om Hip Hop kulturen. Vinnare av många internationella tävlingar och en grym lärare som lr sig av de bästa i Hip Hop världen. Hon kommer lära er blad annat förståelse om rytm, olika hip hop steg och teknik.