Introduktion till designverktyget Canva - digital föreläsning/workshop

Arrangör Creative Ebeneser
Tid 2023-11-22 13:0015:00
Plats Via Zoom, Online
Introduktion till designverktyget Canva
 

Introduktion till designverktyget Canva - digital föreläsning/workshop


Canva är ett helt digitalt redigeringsverktyg som låter dig designa allt från affischer och flyers till logotyper och rörligt innehåll i sociala medier. Skapa snygga och sammanhängande designer till ditt företag eller verksamhet, utan att behöva blanda in en designer i det löpande arbetet.

 

I den här workshopen går vi igenom hur det digitala designverktyget Canva fungerar. Vi går igenom hur man kommer i gång, vad programmet låter dig göra samt hur man enkelt skapar sin egen grafiska profil på egen hand. Vi går igenom hur man på ett enkelt sätt kan skapa affischer, inlägg till sociala medier samt annat grafiskt material i en sammanhängande design. Under workshopen går vi igenom verktyget live så att deltagarna kan följa med och lära sig medan de använder verktyget.


Canva är ett gratis verktyg, men vi kommer också att gå igenom funktioner som bara är tillgängliga om man har PRO versionen som kostar ungefär 1300 kr per år. Man måste inte ha PRO versionen för att kunna delta. 


För vem? 

För dig som är verksam inom kulturella och kreativa branscher och kultursektorn. För dig som tycker det är svårt att hitta en enhetlig kommunikation av ditt företag/verksamhet. För dig som vill hitta ett enklare och mer effektivt sätt att arbeta med den visuella kommunikationen i ditt företag/verksamhet.

I workshopen ingår: 

- Hur Canva fungerar och vad man kan göra i verktyget (logotyper, grafisk profil, olika typer av inlägg, presentationsverktyg mm) 

- Hur man på ett enkelt sätt skapar flera olika typer av grafiskt material som hänger ihop - Genomgång av Canvas redigeringsverktyg för bilder samt textlayout 

- Hur man redigerar text, lägger till bilder, laddar upp eget material etc. 

- Hur man skapar rörligt innehåll för sociala medier 

- Hur man använder färdiga mallar för att komma i gång med sin layout 

- Skillnaden mellan gratisversionen och Canva Pro (betalversion) 

 

Möjlighet för deltagarna att ställa frågor och få tips utifrån sina verksamheter. 

 

Om Amanda Mattsby - föreläsare och workshopledare

Amanda Mattsby har jobbat med grafisk design och marknadsföring sedan 2012 och har föreläst och utbildat inom ämnet sedan 2016. Amanda är en van föreläsare och utbildare som gjort många utbildningar inom sociala medier och layout, både fysiskt och digitalt. Hon har själv har använt Canva till att skapa grafiskt material för både mitt eget företag och kunder sedan 2017 och har stor kunskap inom verktyget samt inom grafisk design och layout i allmänhet.


För frågor - kontakta

Fredrika Johansson – projektledare Creative Ebeneser, fredrika@ebeneser.nu / 076-110 09 79


Projektet Creative Ebeneser finansieras av Luleå kommun, Luleå Business Region, Sparbanken Nord - Framtidsbanken och Längmanska företagarfonden.