Hösthajk med Ökenbjörnarna

Arrangör Bergshamra Scoutkårs avdelning
Tid 2023-10-07 21:282023-10-08 21:28
Plats Djupån scoutstuga, Stockholm
Hajk med Ökenbjörnarna
 

Vi samlas kl 09:40 vid ICA Bergshamra på lördagen för att med kollektiva färdmedel ta oss till Ågesta Friluftsgård söder om Stockholm. Därifrån vandrar vi de återstående ca två-tre kilometrarna. Det är alltså viktigt att ha rejäla skor på fötterna och regnkläder i beredskap. Alla deltagare packar och bär sin egen ryggsäck. Lämna lite plats för gemensam utrustning, mat och ved för helgen. Vi har ingen följebil.

Vi övernattar inomhus i scoutstugan Djupån. Räkna med spartansk standard; sovplats på golvet, vattenhämtning utomhus och utedass. Var och en tar med sig eget liggunderlag, sovsäck och något att äta med. Förslag på packlista finns på kårens hemsida: https://web.cdn.scouterna.net/uploads/sites/272/2019/08/utrustningslista_bergshamra_scoutkar_var_och_host_110626.pdf

Tänk på att vädret i oktober kan vara ombytligt, och både blött och kallt! Varma kläder och ett ombyte är jätteviktigt.

Man behöver inte ta med någon mat, men det går bra att ta med godis ifall man bjuder. Lämna gärna mobiltelefonen hemma. Om man väljer att ta med en mobiltelefon får man vara beredd på att den tas om hand av en ledare. Det är viktigt att man i samband med sin anmälan uppgivit ett telefonnummer som anhörig går att nå på under helgen. Vi måste även känna till eventuella kostrestriktioner i förväg och meddela förstås gärna även andra eventuella saker som vi som ledare bör känna till om deltagare på hajken.

Telefonnummer till oss om ni behöver nå oss under hajken:
Linus 070-432 97 01
Nic 073-095 80 78
Andreas 073-642 12 33

Vi räknar med att med kollektivtrafik vara tillbaka i Bergshamra före kl 15 på söndagen.

Kåren sponsrar hajken och vi kommer inte att ta ut någon avgift den här gången, men vi hoppas att ni - både barn och vuxna - har möjlighet att göra en insats vid vår korvförsäljning på Höstmarknaden vid Ulriksdals Slott 28-29 oktober.

Vi vill gärna få in din anmälan åtminstone någon vecka före hajken. Vi ser fram emot en mysig helg!