Dogborn

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2023-11-22 12:3014:30
Plats Bergsjöns kulturhus, Göteborg
Dogborn
 

Silvana Imam spelar människosmugglare och syster som får nog i dramatisk och stark film om människohandel.

I filmen får vi följa ett syskonpar, de är papperslösa, hemlösa och osynliga för samhället. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma – hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad?

Dogborn är Isabella Carbonells långfilmsdebut. Hon belönades med pris för bästa regissör under 40 vid världspremiären på Venedig filmfestival. Isabella har i intervjuer berättat om hur hon fascineras av hur något så motbjudande som människohandel kan normaliseras och att ämnet är något som väckt hennes ilska och engagemang sedan tonåren. 

Regi: Isabella Carbonell, Sverige 2023, längd 84 min

Efter filmen: Nordost fritt från våld
Socialförvaltningen Nordost samtalar efter filmen om vilken hjälp och stöd som finns att få för dem som utsätts för mäns våld mot kvinnor i form av sexuellt våld, trafficking, sex mot ersättning och andra former av mäns våld mot kvinnor och flickor. Nordost arbetar för att förebygga killars våld mot tjejer och mäns våld mot kvinnor genom konceptet Nordost fritt från våld. De är övertygade om att alla kan agera mot våld och kommer gå igenom tips på vad du kan göra.