Dogborn

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2023-11-09 12:3014:15
Plats Biograf Trappan, Kungälv
Dogborn
 

Silvana Imam spelar människosmugglare och syster som får nog i dramatisk och stark film om människohandel.

I filmen får vi följa ett syskonpar, de är papperslösa, hemlösa och osynliga för samhället. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma – hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad?

Dogborn är Isabella Carbonells långfilmsdebut. Hon belönades med pris för bästa regissör under 40 vid världspremiären på Venedig filmfestival. Isabella har i intervjuer berättat om hur hon fascineras av hur något så motbjudande som människohandel kan normaliseras och att ämnet är något som väckt hennes ilska och engagemang sedan tonåren. 

Längd: 84 minuter Regi: Isabella Carbonell Land: Sverige 2022 Talat språk: svenska Textat språk: svenska


Efter filmen: Daniel Åman, Räddningsmissionen
Räddningsmissionen driver projektet Tillsammans mot Exploatering inom fältet arbetsexploatering. Projektets syfte är att utveckla metoder för individuellt stöd, bygga nätverk mellan idéburna aktörer för att upptäcka personer i utsatthet samt lyfta frågan i den allmänna debatten. En del av verksamheten består i att möta individer som utnyttjas eller riskerar att utnyttjas på arbetsmarknaden, informera om hur arbetsmarknaden fungerar och tips på vad som går att göra för att stärka sina rättigheter gentemot en oseriös arbetsgivare.