Årsmöte och provning med Dalmore

Arrangör Värmdö Whisky
Tid 2024-03-23 15:0017:00
Årsmöte och provning med Dalmore
 

Vi kommer provsmaka 6 sorter från Dalmore med 1,5 cl i varje glas.

Fakta:

The Dalmore Distillery ligger i Highlands norr om Inverness, det grundades år 1839 vid havsviken Cromarty Firth.
Lagringen sker nära kusten, vilket ger whiskyn en unik karaktär som särskiljer sig från whisky lagrat mer inåt landet.

På flaskorna dominerar kronhjorten som är Mackenzies klanmärke. De fick lägga till den år 1263 som tack för att Colin Mackenzie räddat dåvarande kungen av Skottland, Alexander den III, från att bli spetsad av just en kronhjort under den kungliga jakten.

I nästan 50 år har den legendariska Master Blendern Richard Paterson varit den kreativa hjärnan bakom varumärket och produkterna. Arbetet har burit frukt och är idag ett av Skottlands mest exklusiva whiskymärken. De har en lång historik av prisrekord på olika auktionshus och rankas i toppen av den globala whiskymarknaden.
Info Springwine

44 platser: Bokade 12

Provningsledare:
Björn Olsson, ambassadör för Dalmore destilleri och ett mycket känt namn i whiskykretsar och hyllad som provningsledare

Pris icke medlemmar:
699 kr om du väljer att delta i 2 provningar under dagen. Du kan välja mellan öl provning med Södra Maltfabriken eller whiskyprovning med Nordmarkens destilleri. Du bokar provningarna separat. Vill du bara vara med på den här provningen kostar det 560 kr med mat. 123 169 93 05.Pris icke medlemmar:
799 kr om du väljer att delta i 2 provningar under dagen. Du kan välja mellan öl provning med Södra Maltfabriken eller whiskyprovning med Nordmarkens destilleri. Du bokar provningarna

Vem får delta?
Värmdö Whisky provningar är öppna för alla. Som icke medlem får du vara med på en provning utan medlemskap.

Vill du vara på ytterligare provningar i framtiden måste du bli medlem. För närvarande är inträdesavgiften 225 kronor och den svischar du till 123 169 93 05 och skriv i meddelande Medlemskap.

Var är provningen:
Skurustugan i Nacka. Kommer du med bil från Stockholm svänger du av innan nya Skurubron och vid nästa avfart tar du till höger. Begränsat antal parkeringsplatser.
Kommer du med buss från Slussen rekommenderar vi dig att ta buss 471 och gå av vid Skuruskolan. Från hållplatsen går du cirka 1000 meter mot motorvägen så är du framme.