Skolföreställningar - Väven

Arrangör Dansinitiativet
Tid 2023-11-07 10:0012:00
Plats Ålgatan 7 E , Luleå
7 november kl.10.00
 
7 november kl.11.30
 

Väven är ett scenkonstverk med utgångspunkt och inspiration från vävning som hantverk, arbete och plats i samhället. Det är ett möte mellan den rörelsebaserade scenkonsten och den vävande textilkonsten. Genom cirkusen häpnadsväckande möjligheter och dansens abstraktion rör vi oss under, över, igenom och tillsammans med vävstolen och dess väv. Vi låter kroppen solva, trampa, mata fram och rulla mellan det ömsom lugna och tunga momenten i vävens tillblivelse.

Vi samtalar och rör oss till och med utgångspunkt i barnens tankar om det mjuka materialet och upplevelsen av att förkroppsliga de olika rörelserna som vävstolen och väven formar tillsammans. Vilken plats har det mjuka i vårt samhälle idag? Hur värdesätter vi hantverket och vilken plats har det i vårt industriella Norrbotten?

Koreograf: Marie Wårell ​Textilkonstnär: Ida Isak Westerberg Danskonstnärer: Moa Autio och Tanja Andersson Cirkusartist: Mikkel Hobitz Kompositör: Mirja Palo Producent: Erika Pekula Pettersson Ljusdesign: Calle Mårtensson

Målgrupp: 7-10 år Längd: 30 min ​ Med stöd av Luleå kommun, Kulturrådet, Region Norrbotten och Sparbanken Nord. ​ I samarbete med Danskonsulent Norrbotten, Hemslöjdskonsulenten Norrbotten, Pajala kommun & Arjeplogs kommun.


För frågor kontakta: erika@dansinitiativet.se