Författarkurs 3 PROFFS: Manus, lektörsläsning och inspiration

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2023-08-31 17:302023-12-07 19:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 3 på distans
Platser kvar: 1
3200 kr

Författarkurs 3 PROFFS - Manus, lektörsläsning och inspiration
Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 3 på distans - Manus, lektörsläsning och inspiration. Denna kurs går på halvfart och räcker därmed en hel termin. Kurspriset är 3.200 kr (inklusive moms 640 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på jorun.moden@gmail.com Fullbokat? Maila för att stå på intresselista. 

Vill du utveckla och vässa ditt manus? Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg till att bearbeta ditt manus, lektörsläsning på ditt synopsis + ett urval sidor och massor av inspiration. Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du får både live-lektioner (via ZOOM) och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig.

Kursbeskrivning
Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. 

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 3 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 3.200 kr inklusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 5 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen ges på halvfart under en hel termin, med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Uppvärmning. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. Ingen chatt denna vecka.
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Lektion 7. Avstämning: hur går det för var och en? 
Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.
Lektion 8. Knyta ihop och planering framåt. 

fika för skrivarkurs

Allt det här får du
Kursen pågår i tolv veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Vi ses live via ZOOM i en timme varannan vecka för gemensam lektion, övningar och diskussioner. Deltagarna har också möjlighet att diskutera sina projekt en halvtimme innan lektionen börjar. Du får också lektionsmaterial på lektionssajten, plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka.

Live-lektionerna på ZOOM spelas in så att du kan följa vad vi gick igenom på andra tider om du inte hade möjlighet att delta. Du får gratis ZOOM-träning om du behöver. Det går bra att vara med men jobba enskilt om du föredrar. Då ser du lektionen men har kamera och mikrofon avstängda. Du som deltar enskilt kan skicka meddelanden till gruppen. Det går också bra att växla mellan att jobba i grupp och enskilt. 

Zoominarier följande datum 17:30 - 19:00
Start den 31 augusti 2023. Därefter ses vi den 14 september, 28 september, 5 oktober, 19 oktober, 9 november, 23 november och 7 december. 

Boknings
villkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. 

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!