Skriv med en Dragqueen

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2023-11-29 19:002023-12-10 21:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Skriv med en Dragqueen - intresseanmälan (gratis - du får mer info närmare tiden)
 

Det här är författarkursen där du skriver med en Dragqueen som musa och en författare som skrivlärare. Kursen riktar sig till dig som vill sätta igång en kreativ process utöver det vanliga - oavsett om du vill börja skriva en roman eller utforska dig själv. Kvällen inleds med ett seminarium och samtal. Vi flödesskriver och högläser (om du vill och vågar) och du får stöd till att ta ditt skrivande framåt. 

Kursstart den 29 november klockan 19:00. Därefter ses vi den 6 och 13 december. Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Pris: 1.800 kr för att delta i samtliga workshops. 

29 november: Bråddjup och yta
Vi lär känna varandra och våra värdinnor: författaren Jorun Modén och vår än så länge hemliga Queen. En dragqueen kan ofta konsten att balansera bråddjup och yta, att omvandla smärta till konst och längtan till mod. Du väljer själv om du använder dig själv och din verklighet som stoff, eller föredrar att skriva fiktion. 

6 december: Dramaqueen 
Dramaqueen. Vilken dramaturgi passar till ditt skrivande? Eller struntar du i alla korsetter och skriver helt fritt? Med hjälp av husets egen Dragqueen uforskar vi även hur du kan hämta inspiration och råda bot på skrivkramp med hjälp av tarotkort. 

13 december: Queens och karaktärer
Bland karaktärer och queens. Hur går en dragqueen till väga för att skapa en karaktär? Du får lära dig att ta fram en inre Queen, med dig själv eller en av dina karaktärer som utgångspunkt. Jorun Modén ger dig även författarnas bästa knep för att lyfta fram konflikter och det som är intresseväckande hos en person. 

ÖVRIG INFORMATION
Deltagarna får gärna utbyta texter mellan träffarna. Författaren Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Visas förfriskningar serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig


Kvällens första del (med föreläsning) kommer att spelas in så att den som råkar missa ett enstaka tillfälle kan ta igen det. Inspelningen kommer att vara exklusiv för deltagarna i evenemanget. Om du råkar bli sjuk kan du välja mellan att lyssna live via ZOOM eller ta del av inspelningen efteråt. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. Hund förekommer i lokalen. 

Så bokar du
Du bokar enklast på denna sida (med säkert bank-ID) och får ett kvitto där momsen framgår samtidigt som en kopia skickas till arrangören. Om du hellre vill få en faktura och möjlighet att dela upp betalningen är du välkommen att kontakta jorun.moden@gmail.com 
Några dagar innan första träffen får du ett mail som påminnelse men skriv gärna upp alla datum redan nu. 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande. I händelse av sjukdom som tvingar dig att avbryta kursen, får du mot uppvisande av läkarintyg tillbaka pengarna för de tillfällen du missar. Alternativt kan du välja en fribiljett till en likvärdig författarkurs. 

Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar!