Salong ZONEN

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2023-09-20 19:002023-12-06 21:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Fullbokad
SALONG ZONEN - Hela terminen - spara 300 kr
Platser kvar: 0
3500 kr
Fullbokad
1. BLAND MUSOR OCH INRE DEMONER. 6 september
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
2. RITUALER FÖR FLOW. 13 september 19:00 - 21:00
Platser kvar: 0
475 kr
3. SPÅ DIN KARAKTÄR. 20 september
Platser kvar: 2
475 kr
Fullbokad
4. SKÅDESPELERI FÖR FÖRFATTARE. 4 oktober
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
5. KROKI FÖR FÖRFATTARE. 11 oktober
Platser kvar: 0
475 kr
Fullbokad
6. MÖRKA SAGOR. 18 oktober
Platser kvar: 0
475 kr
7. AI OCH FÖRFATTAREN. 15 november
Platser kvar: 1
475 kr
8. FÖRBUD OCH REGELBROTT. 22 november
Platser kvar: 1
475 kr

Välj mellan att boka hela terminen (spara 300 kr) eller enstaka biljetter. Om det är fullbokat kan du maila jorun.moden@gmail.com för att stå på kö.   

SALONG ZONEN
är en är en författarsalong för kunskap, inspiration och flow. Vi skapar den värld vi själva längtar efter, inspirerad av svunna tiders litterära salonger. Du får verktyg till ditt skrivande, spännande samtal och högläsning i smakliga portioner.  Möjlighet att boka bollplank kring romanprojekt finns på plats. Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar - det här är författarkursen som också är en fest! 

Samtliga träffar äger rum klockan 19:00-21:00 i den inspirerande miljön på La Petite Mort vid Karlaplan. Du ska ha med dig papper och penna eller en fulladdad laptop, och ett öppet sinne.  Din värdinna blir författaren Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare.
Varje onsdagkväll omfattar en föreläsning med minst en skrivövning och möjlighet att ställa frågor.  Läs hela programmet nedan.SALONG ZONEN: Bland musor och inre demoner

6 september 19:00 - 21:00
Du får en introduktion till den litterära salongens tradition och själen i Salong Zonen. Här skapar vi ett eget rum för samtal, utbyter tankar om skrivandet och kommer igång med våra skrivprojekt. Denna kväll välkomnar vi också både musor och inre demoner.  

RITUALER FÖR FLOW
13 september 19:00 - 21:00

Vi skapar ritualer och rutiner för mer flow - med inspiration från vetenskap om hjärnan, men också erfarenheter från framgångsrika författare. Du får med dig tekniker för att träna på att försätta dig själv i flöde. Under kvällen skapar vi också flöde med hjälp av en övning och musik.  

SPÅ DIN KARAKTÄR 
20 september 19:00 - 21:00
Visste du att allt fler författare använder sig av tarotkort både för att få inspiration till sin berättelse och för att ta reda på mer om sina karaktärer? Genom att slumpa fram kort släpper du fram kreativitet och går djupare ned i psyket. Kortlekar finns på plats, vi spår våra karaktärer och flödesskriver. 

SKÅDESPELERI FÖR FÖRFATTARE: Inre gestaltning 
4 oktober 19:00 - 21:00
Lär dig knep för att leva dig in i din karaktär och dra läsaren med dig. I vilka situationer finns det risk för att vi glömmer bort den inre gestaltningen och hur viktig är den egentligen? Om du inte har med dig grunder i gestaltning får du material inför träffen. 

KROKI FÖR FÖRFATTARE: Yttre gestaltning 
11 oktober 19:00 - 21:00
Med kroki som infallsvinkel tränar vi på att gestalta utan att repetera gamla dammiga klyschor. Du kan ta med dig en scen som du vill vässa, men det kommer också att finnas övningar på plats. 

MÖRKA SAGOR 
18 oktober 19:00 - 21:00

När vi går djupare in i hösten längtar vi efter de mörkare sagorna. Vad är det i mörkret som fascinerar och hur framkallar man rysningar hos sin läsare oavsett genre? Vi studerar rädsla och döden, men också konsten att komma ut på andra sidan med budskap och mening. 

AI och författaren 
8 november 19:00 - 21:00
Vilka konsekvenser får AI för författare? Kan AI erbjuda befriande verktyg eller billig lektörstjänst? Eller är det en utveckling vi högaktningsfullt struntar i för att poängen inte är att ha skrivit en bok, utan att skriva? 

FÖRBUD OCH REGELBROTT
22 november 19 - 21:00
Kan förbud och avgränsningar leda till kreativitet och stilutveckling? Jorun bjuder på ett urval skrivövningar som kan ge ett överraskande resultat och utveckla din känsla för stil. Vi pratar också om vikten av att våga bryta regler och uppfinna sina egna. 

SPARA DATUMEN 
I händelse av förkyld kursledare har vi reserverat två extra kvällar. Håll gärna dessa kvällar fria.  
29 november 19 - 21:00
6 december 19 - 21:00

ÖVRIG INFORMATION
Deltagarna får gärna utbyta texter mellan träffarna. Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Visas förfriskningar serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig


Kvällens första del (med föreläsning) kommer att spelas in så att den som råkar missa ett enstaka tillfälle kan ta igen det. Inspelningen kommer att vara exklusiv för deltagarna i evenemanget. Om du råkar bli sjuk kan du välja mellan att lyssna live via ZOOM eller ta del av inspelningen efteråt. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. Hund förekommer i lokalen. Så bokar du
Du bokar enklast på denna sida (med säkert bank-ID) och får ett kvitto där momsen framgår samtidigt som en kopia skickas till arrangören. Om du hellre vill få en faktura och möjlighet att dela upp betalningen är du välkommen att kontakta jorun.moden@gmail.com 
Några dagar innan första träffen får du ett mail som påminnelse men skriv gärna upp alla datum redan nu. 

Bokningen är bindande. I händelse av sjukdom som tvingar dig att avbryta kursen, får du mot uppvisande av läkarintyg tillbaka pengarna för de tillfällen du missar. Alternativt kan du välja en fribiljett till en likvärdig författarkurs hos Jorun Modén. 

Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar!