Författarkurs 1: PROFFS - Livekurs på distans

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2023-09-03 19:002023-10-17 21:00
Plats Distans, Online

Eventet stängt för nya bokningar

Den här kursen har redan börjat, men klicka HÄR för att boka kursen som börjar den 1 november. 

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 1 PROFFS ger dig gedigna grunder i kreativt skrivande. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna. Författarkurs 1 PROFFS ges live via ZOOM och passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok. Läs noga igenom informationen innan du bokar. Om du önskar dig delbetalning eller faktura går det bra att maila jorun.moden@gmail.com 

Författarkurs 1 har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. 

Allt det här får du när du bokar PROFFS: Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 


Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är dock lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Du som väljer proffspaketet får:

1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 

2. 
En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande. 


3. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

4. Lärarfeedback som hjälper dig att höja ditt personbästa. Vid upp till fem tillfällen får du lektörskritik på texter som du själv väljer. Totalt ca 20 - 25 boksidor eller 5.000 ord. Din kursledare är erfaren författare och lektör, och har hjälpt ett stort antal elever och klienter att förverkliga sina författardrömmar. Som en bonus får du även feedback på ett synopsis på max 1.000 ord. 

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. 

5. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

6. Allt material ingår och du får en PDF på cirka 70 sidor med alla lektioner och övingar när kursen är slut. 


Kursplan: en överblick
Kursstart den 29 augusti 19:00. Därefter ses vi den 5 september, 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober och den 10 oktober. Första och sista passet pågår från 19:00 - 21:00 med paus emellan, övriga träffar 19:00 - 20:30.  

Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

 Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem. 

 Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

 Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7. Berättarknep. 

Vecka 8. Knyta ihop och blicka framåt. 

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live lektion kvällstid 19:00 20:30. Vi använder verktyget Zoom. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. Varje lektion finns dessutom sammanfattad i text och bild på lektionssajten.


Studietakt och schema
Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 7 timmar i veckan. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 


Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/
Nedan kan du se hur kursen ser ut i mobilvy - du kan hela tiden ha med dig författarkursen i fickan!