Jerry Haglund Band

Arrangör Forsby Kvarn Musikscen
Tid 2023-08-26 19:0021:00
Plats Forsby Kvarn Musikscen, Enköping
Jerry Haglund Band
250 kr

Denna kvintett består av Jerry Haglund sång/gitarr, Felix Rothman tuba, Petter Svärd trummor, Lisa Bodelius trombon och Björn Janson saxofon.


Under sina 20 år som aktiv musiker har Jerry skaffat sig en fil kand i musik på Trinity College i London, turnerat världen över och släppt flera skivor. Under sina år i London spelade han på  dom kända Jazzklubbarna Ronnie Scotts, Pizza Express och 606 Club, turnerade Storbritannien runt med olika akter liksom i USA, runtom i Europa och Japan och på Kuba. I Sverige har Jerry spelat på många jazz/bluesscener i landet, i storband och i orkesterdiken kompat artister som Monica Zetterlund, Svante Thuresson, Ronnie Wood, Claes Janson, Phil Woods mfl.

Petter Svärd som är trummis i bandet har en gedigen meritlista med turneer i Europa och Ryssland, spelningar på Havana Jazzfestival, Rainbow Jazz i Estland, Ronnie Scotts jazz club med artister som Jamie Cullum och Gilad Atzmon.

Bandets låga register utgörs av Felix Rothman som spelar tuba. Felix är anställd i Arméns Musikkår och 
som frilansande musiker har han spelat med flertalet av landets professionella orkestrar, däribland Göteborgsoperans Orkester, Göteborgs Symfoniker,  Norrlandsoperans Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester. Felix har också genom åren synts och hörts i diverse jazz-, blues- och popkonstellationer.  
Lisa Bodelius är en prisad jazztrombonist som slår an på djupet och med ett lekfullt sjungande tonspråk berör hon sin publik. Hon har fått ta emot flera prestigefulla jazzpriser såsom Alice Babs-stipendiet, Monica Zetterlund-stipendiet och nu senast Stig Söderqvists JazzBrazz-stipendium. 
Björn Janson är, förutom en av Sveriges förnämsta jazzsaxofonister,
en driven arrangör som arrangerat för både mindre och större ensembler som Dalasinfoniettan. Han spelar med bl.a Bo Kaspers orkester, Hansson de Wolfe United, och tidigare Hanna Elmquist kvintett.
 
Kvällen bjuder på svängig blues med jazzinslag, egna och lånade låtar.