SKRIV HELA SOMMAREN: Författarkurs 2 - GRUND

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2023-07-17 19:002023-08-31 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 2 - GRUND
1200 kr
Lektörspaket - tillval för dig som vill ha lektörsläsning på 5.000 ord + ett synopsis på max 1.000 ord.
800 kr

Vill du unna dig en skrivsemester i sommar? Författarkurs 2 GRUND är en fortsättningskurs för dig som vill skriva noveller eller romaner. Du studerar i egen takt med hjälp av videolektioner och en välfylld lektionssajt. Kursen fungerar även via mobilen. Du får tillgång till kursen så fort du har bokat! 

Din kursledare blir Jorun Modén som har hållit författarkurser i 10 år. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer.


Denna kurs har flexibel start, dock senast den 8 juli, och den pågår fram till och med den 31 augusti. 

Här kan du se ett smakprov på två minuter ur del 1 av kursen:

Läs noga igenom kursbeskrivningen innan du bokar. Denna kurs pågår fram till och med den 31 augusti. Efter avslutad kurs kan du söka till Författarkurs 3.  Fokus i Författarkurs 2 är: 

Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 


Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Följande ingår i grundpaketet:

  • En lösenordsskyddad lektionssajt fylld med allt du behöver för att komma igång. 

  • 10 videolektioner på 15 - 25 minuter vardera. Du får lära dig dramaturgi, gestaltning, karaktärsutveckling, dialogteknik, att fånga miljöer, gestaltning, stil och ton samt berättarkonst. I varje video ingår minst en skrivövning för att omvandla teori till praktik. Välj själv om du använder övningarna till att utveckla en roman eller novell, eller för att bara skriva och se vad som händer. 

  • 25 bonusartiklar som publiceras löpande under sommaren. Artiklarna innehåller minilektioner och inspiration, till exempel knep för att överlista skrivkramp, bli av med din inre kritiker, förstå hur perspektiv fungerar, skapa en cliffhanger och tips på var du hittar skrivtävlingar. 

  • Extra skrivövningar för att snabbt hitta uppslag till noveller eller finslipa din skrivteknik. 

  • När kursen är slut får du ett kompendium på 80 sidor (levereras som PDF) så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill, eller gå tillbaka till ett visst verktyg som du behöver. 

  • Vid kursens slut blir du också inbjuden till en sluten Facebookgrupp för skrivande vänner. 

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar. Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. 

Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. 

Lektion 2. Drama på avancerad nivå. 

Lektion 3. 
Karaktärsutveckling på djupet. Tre lager konflikt. 

Lektion 4. Dialogteknik för proffs.

Lektion 5. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Lektion 6. Berättarknep, polaritet och vändning.

Lektion 7. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Lektion 8. Bokförlag.

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften.
Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.