MALMÖ GALLERIHELG 2023

Arrangör Konstfrämjandet Skåne
Tid 2023-03-02 07:002023-06-23 23:59
Gallerier och utställningsrum
650 kr
Pop up
650 kr


MALMÖ GALLERIHELG 2023


Nu är det dags igen! Vi ser fram emot att möta er på detta årets gallerihelg. 

Precis som förra året blir det ett arrangemang under tre dagar, fredag-söndag 22-24 september. Antalet utställare har dubblerats de senaste åren vilket gör att arrangemanget gynnas av att spridas ut på flera dagar för att besökare ska ha en chans att se fler utställningar, istället för under enbart en helg som under de tidiga åren. Efter utvärdering med utställarna som vittnar om bättre konstmöten, förblir nu upplägget med en gallerihelg. Detta innebär att arrangemanget kommer hållas fre-sön sista helgen i september varje år.  

TIDER

Samtliga aktörer följer tiderna nedan för att det ska vara användarvänligt för besökarna. 

Vi gör en kompromiss utifrån de vanliga öppettiderna och era förutsättningar att medverka, med eller utan lokal.

Gallerier: 22-24 september,  fre kl. 18-22 och lör-sön kl. 12-16. 

Pop up-aktörer: 23-24 september, lör-sön kl. 12-16.

Dessa tider är de obligatoriska för att medverka. Men är ni pop-up och vill ha vernissage på fredagen? Eller vill ni utöka öppettiderna på lördagen? Inga problem! Meddela oss så lägger vi till programpunkten i programmet, även om den är utanför de obligatoriska tiderna.

Utställningar kan som vanligt fortsatt pågå efter gallerihelgen och all information på hemsidan ligger kvar året ut.


VIKTIG INFORMATION TILL ALLA DELTAGARE


Malmö Gallerihelg är ett evenemang för Malmös stadigvarande gallerier, men det finns även möjlighet för pop up-gallerier och konstnärskollektiv att öppna upp under helgen. Max 40 st pop up-deltagare kan anmäla sig till det officiella programmet. Det är först till kvarn som gäller. För gallerier finns ingen gräns i antal deltagare. 


Om er verksamhet uppfyller nedan listade kriterier är ni välkomna med er anmälan till årets gallerihelg:


Kriterier för rubriken ”gallerier/utställningsrum”

 • Ett galleri eller en konstinstitution som driver årlig verksamhet i Malmö

 • Galleriet gör under året utställningar med olika konstnärer*.

 • Regelbundna öppettider för allmänheten

 • Galleriet har en egen och uppdaterad hemsida eller Facebook-sida


Kriterier för rubriken ”Pop up”

 • Konsten står själv i ett eget rum (är inte en del av ett café, en butik eller en restaurang)

 • En temporär konsthändelse eller utställning på en plats där det vanligtvis inte bedrivs en publik konstverksamhet.


Är du en enskild konstnär som vill vara med, ber vi er att kontakta ett galleri som ni känner släktskap med alternativt gå samman med en grupp konstnärer för ett gemensamt pop-up initiativ.


- *Gallerier som ställer ut en och samma konstnär/er året runt ska vara under kategorin "Pop-up", även om man har en årlig utställningsverksamhet. 

- Konstfrämjandet förbehåller sig rätten att flytta ert utställningsrum till annan kategori om det inte uppfyller alla kraven för den kategori ni anmält. ANMÄLAN:

 • Deltagaravgiften är 650 kronor och går oavkortat till att finansiera formgivning och tryck av det fysiska programbladet. Betalning sker i samband med anmälan och är bindande.Det är många deltagare under Malmö Gallerihelg så för att undvika förvirring ange mailadressen till den person som ansvarar för ert utställningsrum, det är till den mailadressen ni kommer få all information från oss och genom den vi håller kontakt.


OM PROGRAMBLAD OCH SOCIALA MEDIER: • Kortfattad information om utställningarna sprids via det tryckta programbladet vilket även innehåller en karta där alla deltagande verksamheter märkts ut.  • Hemsidan www.malmogallerihelg.se  dedikeras helt åt Malmö Gallerihelg. Här finns utrymme för bildmaterial och lite mer utförlig information om utställningarna. Hemsidan innehåller även en karta. • Information om hela evenemanget kommer att spridas i våra sociala medier, där vi i mån av tid dessutom gör unika inlägg för varje deltagande verksamhet.
 • Vårt fokus ligger på att marknadsföra Malmö Gallerihelg i sin helhet. Det är därför viktigt att ni som utställare själv ombesörjer att information om just er utställning sprids i era unika kanaler (sociala medier, kalendarier etc.).

UNDER GALLERIHELGEN: • Alla deltagande utställare har öppet för allmänheten under de dagar och tider specificerat ovan för deras kategori.  • Alla deltagande utställare för besöksstatistik under veckan vilken sedan meddelas till oss.

VIKTIGA DATUM.
Fredagen den 23/6 (midsommarafton)
Sista anmälningsdag. Anmälan är bindande.

Måndagen den 1/8
Deadline för att skicka in utställningsinformation.
Informationen ska skrivas i erhållet formulär, där vi efterfrågar utställningstitel, medverkande konstnärer, övrig info, ev. programpunkter etc. Om vi inte har fått er information till detta datum kommer den inte med i det trycka programmet!

Onsdagen den 1/8
Dags att godkänna programtexten. Texten kommer att mailas ut till er för korrektur senast måndagen den 7/8. Vi behöver få in er korrektur senast den 10/8.

Fredagen den 18/8
Sista chansen till korrektur. Färdigt programblad med karta skickas till er senast den 16/8. Behöver något korrigeras ska det skickas till oss senast fredagen den 18/8.

14 september
TÅRTKALAS och upphämtning av programbladet i Konstfrämjandet Skånes lokaler.

18-19 september

För er som inte hade möjlighet att komma på tårtkalaset levereras programmen med cykelbud.

22-24 september

MALMÖ GALLERIHELG!Vi hoppas såklart att ni tillsammans med oss vill vara med och skapa årets konsthändelse i Malmö och Skåne!


Vi ses!


 • Konstfrämjandet Skåne