Författarkurs 1 - Intensivhelg med lektörspaket

Arrangör Jorun Modén - Författarkurs.se
Tid 2023-05-27 10:002023-05-28 17:00
Plats Älta kulturknut, Stockholm
Intresseanmälan - maila mig när datumet är bekräftat
 
Fullbokad
Författarkurs 1 - Intensivhelg med lektörspaket
3500 kr

Vill du bli författare men har svårt att få tiden att räcka till? Välkommen till en intensivhelg där du får alla grundläggande verktyg du behöver på bara en helg!  Datumet är preliminärt men bekräftas inom kort. Kursen äger rum i naturnära Älta i Stockholm. Under vissa lektioner passar vi på att inspireras av de vackra omgivningarna (om vädret tillåter). 

Ett stort antal av mina tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska skrivandet och se vad som händer. 
Antalet timmar blir fler än när väljer att gå kursen med normal studietakt. Läs mer om utgivna kursdeltagare HÄR

Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. Läs gärna oberoende recensioner via Kurser.se

På den här sidan bokar du kurs med lektörspaket. Om du vill boka enbart kurs utan lärarfeedback ska du klicka HÄR. Lektörspaket kostar 600 kronor extra för 1 synopsis (max 1.000 ord) och upp till 15 sidor text med minst 1 1/2 radavstånd och normala marginaler. 

FÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG
Författarkurs 1 max 10 deltagare, pris 3.500 för två dagar inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). En kurs för dig som önskar få en första verktygslåda till författandet på bara en helg.

Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 3 texter, max 15 sidor totalt. Om du vill läser kursledaren ett synopsis + upp till 10 sidor ur ditt skrivprojekt och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

LÖRDAG
10:00 Inledning, skrivtid, ta sig över skrivhinder, kritik. 
11:00 Dramaturgi: Att bygga upp en berättelse. 
12:00 LUNCH
13:00 Karaktärer med liv och djup
14:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar
15:00 Dialoger + fika
16:00 Skrivövningar. Frågor kring dagens teman. 
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
10:00 Miljöer
11:00 Språk, stil och gestaltning 
12:00 LUNCH 
13:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar 
14:00 
Berättarknep och fika 
15:00 Konsten att knyta ihop + fika
16:00 Redigering, publicering och manuspaket
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset. Vi har tillgång till kök och matsal i anslutning till kurslokalen om du vill ta med dig egen lunch. 

Så hittar du till Älta Kulturknut
Adress: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Närmaste busshållplats är Älta centrum. Buss nr 801 från Gullmarsplan tar ca 10 minuter. Från Slussen tar det ca 25 minuter med buss nr 401. Det finns också bussar via Tyresö centrum som tar ca 10 minuter. 

När du kommer till Älta centrum korsar du gatan. Kulturknuten ligger i Älta Centrumhuset och ingången finns på övre gatuplan vid parkeringen (samma ingång som till apotek och butiker). Det går också bra att gå in via nedre gatuplan och ta trappan upp. Bussar går även från Tyresö och Gullmarsplan – sök på SL.se

Om du kör bil/ använder GPS, ställ in på Oxelvägen 42 i Älta (Obs! Skriv in ÄLTA – det finns en till Oxelvägen med samma namn i Huddinge). Fri parkering finns precis utanför Ältakulturknut.
Läs mer om Älta kulturknut på deras hemsida

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande men vid sjukdom, olycksfall eller inställt evenemang får du hela kursavgiften tillbaka. Vill du hellre studera på distans är du hjärtligt välkommen till en distanskurs där klassrummet och jag kommer hem till dig. 

Kursledare
Jag som leder kursen heter Jorun Modén och jobbar som författare samt undervisar i kreativt skrivande. Just nu är jag aktuell med "Skriv skriv skriv: Verktyg för författare" och romanen "Embla - Om du ändå levde nu." 

Frågor eller funderingar? Maila mig gärna: jorun.moden@gmail.com!