Intensivhelg: Fördjupning för författare (med lektörspaket)

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2022-11-19 10:002022-11-20 17:00
Plats Älta kulturknut, Stockholm
Intensivhelg del 2: Fördjupning för författare (med lektörspaket)
Platser kvar: 1
3500 kr

Vill du bli författare? Under en intensivhelg med Författarkurs 2: Fördjupning får du verktyg för att fördjupa ditt skrivande med konfliktlager, en dialogteknik för proffs, samt lektioner i gestaltning och stil på hög nivå. Vi gör också en workshop för att komponera en twist. Dessutom får du hjälp med att hitta rätt dramaturgi för ditt skrivprojekt. Under helgens sista timme går vi igenom tips till ditt följebrev, vanliga fallgropar i manus, och hur du marknadsför dig som författare. 

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Vi träffas på Älta kulturknut som ligger på bekvämt resavstånd från Gullmarsplan, Slussen eller Tyresö.  

Lektörspaket
I kurspriset ingår ett lektörspaket med lärarfeedback på ett synopsis (max 1.000 ord) och upp till 5.000 ord till ett värde av 600 kr. Om du vill boka helgkurs utan lektörspaket ska du klicka HÄR - då betalar du alltså 2.900 kronor i stället för 3.500. Lektörspaketet innehåller tips för att hjälpa dig höja nivån på ditt manus. Under helgen ges även möjlighet till lektörsutbyten med dina kurskamrater. Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart. 


Förkunskaper
För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 bör du ha med dig grunder i kreativt skrivande: drama, karaktärsskildring, dialoger och gestaltning samt stil. Du är välkommen att kontakta kursledaren om du har frågor kring förkunskaper.KURSPLAN

LÖRDAG
10 – 11 Nystart. Genväg till flow och mer inspiration. 

11 – 12 Drama, berättelsens stigar, prolog och premiss. Tips på dramaturgi beroende på genre och författare
12 – 13 LUNCH
13  14 Levande karaktärer, konflikt och magiska frågor
14  15 Feedbackgrupper
15  16 Dialogteknik för proffs: Filter, konflikt och puls
16  17 Polaritet, berättarknep och twist. 

SÖNDAG
10 – 11 Stilkänsla och gestaltning på hög nivå: inre gestaltning och knep som förhöjer gestaltningen. 
11 – 12 Scenteknik, rekvisita och kapitelklippning. 
12 – 13 LUNCH
13 – 14 Stryka och förhöja
15 – 16 Fika och feedbackgrupper 
16 – 17 Följebrev, förlag och marknadsföring
Bonus: Fallgropar i nybörjarmanus.  

Utförlig dokumentation ingår: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar efter helgen. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Ett stort antal tidigare deltagare är nu utgivna - läs mer här

Lunch och fika
Ett stenkast från kurslokalen i Älta finns restauranger och en ICA-butik. Vi har tillgång till kök för att värma egen lunch.

Kaffe/ te och eftermiddagskaka ingår i kurspriset.

Så hittar du till Älta Kulturknut
Adress: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Närmaste busshållplats är Älta centrum. Buss nr 801 från Gullmarsplan tar ca 10 minuter. Från Slussen tar det ca 25 minuter med buss nr 401. Det finns också bussar via Tyresö centrum som tar ca 10 minuter. 

När du kommer till Älta centrum korsar du gatan. Kulturknuten ligger i Älta Centrumhuset och ingången finns på övre gatuplan vid parkeringen (samma ingång som till apotek och butiker). Det går också bra att gå in via nedre gatuplan och ta trappan upp. Bussar går även från Tyresö och Gullmarsplan – sök på SL.se
Om du kör bil/ använder GPS, ställ in på Oxelvägen 42 i Älta (Obs! Skriv in ÄLTA – det finns en till Oxelvägen med samma namn i Huddinge). Fri parkering finns precis utanför Ältakulturknut.
Läs mer om Älta kulturknut på deras hemsida

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte kursavgiften.

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/