Louise MCguane från J.J Corry

Arrangör Värmdö Whisky
Tid 2023-08-26 15:3017:00
Louise MCguane från J.J Corry
 

Information om Värmdö Whisky Festival 26 augusti.

Fakta om J J Corry och Louise Maguane
Hon kallas Irlands fösta moderna whiskybonde Louise McGuane. 
Hon lämnade sitt hem och lantgården som hennes föräldrar drev för 20 år sedan occh har arbetat inom dryckesbranschen över hela världen. Hon har arbetat i New York, Paris, London och Singapore. Hon har fått sina kunskaper genom att arbeta med Diageo, Pernod Richard och Moet Hennessey.

Som ni förstår är hennes passion drycker. 2012 var ett tufft år för henne då hon gifte sig. Hon kunde inte längre hoppa från land till land eller resa 80 % av tiden i affärer och bestämde sig för att lämna rollen som global företagsledare.
Hon flyttade hem till Irland. Tog lite ledigt. Hennes föräldrar som både var över 70 år arbetade på gården. De visste att varken hon eller hennes bror var intresserade att ta över gården.
Jag är ingen bonde sa hon tidigt. Hon grundade The Chapel Gate Irish Whisky Company och byggde om gården till ett whiskydestilleri.

J.J. Corry debuterade med The Gael, en blandning av tre irländska Single malts, 2018. Under tiden sedan dess har McGuane byggt upp relationer med de många nya destillerier som har dykt upp i Irland nyligen – hon noterade att det för fem år sedan bara fanns tre destillerier med whisky tillgängliga, och nu finns det 36.
Hon uppfann tekniskt kategorin Irish blended grain med The Hanson, som kombinerar grain whisky från tre destillerier.

När det kommer till experiment är himlen gränsen. 2019, J.J. Corry släppte Irlands första whisky gjord med agavespritfat , Bataljonen, som färdigställdes på både tequila- och mezcalfat.

Värmdö Whisky hälsar ägaren, grundaren och destilleriet ansikte utåt varmt välkommen till Värmdö Whisky Festival 2023. Vi säger välkommen til Louise McGuane från destilleriet J J Corry.


Fakta om provningen:

Vi kommer provsmaka 4 sorter på 1,5 cl. 

Pris:450 kronor för medlemmar. 

Tid och antal platser:
Provningen med J J Corry startar kl. 15.30och vi rekommenderar att du är på plats senast 15.15 och har checkat in.
Antal platser: 30

Info om bokning:
Anmäl dig på länken  https://simplesignup.se/event/196748   och när du anmält dig har du 48 timmar på dig att swischa in avgiften till 123 169 93 05. Skriv i meddelande ”Festival”.  Har du inte betalt inom den tiden raderas din bokning.
Det är föranmälan som gäller och bokningen stänger den 23 augusti kl. 20.00.