Forskningsfrukost med Johanna Tysk

Arrangör FoU Helsingborg
Tid 2022-10-21 07:4509:30
Plats Trappan HBG Works, Drottninggatan 14 vån 3, Helsingborg
Fullbokad
Forskningsfrukost med Johanna Tysk
 
Forskningsfrukost 21 okt, väntelista
 

Vad innebär systeminnovation och hur blir man en systemaktör?


Vi står idag inför en rad komplexa utmaningar, globalt såväl som nationellt och lokalt, som kräver att vi tänker nytt och gör annorlunda. Innovation har aldrig varit viktigare, men vi behöver också innovera sätten vi innoverar på och angripa utmaningar från ett systemperspektiv, där olika aktörer möts och tillsammans hittar vägar framåt bortom enskilda särintressen eller uppdrag. Hur ställer man om som kommun eller annan förändringsagent till att fungera som en systemaktör i samverkan med andra?
 
Johanna Tysk berättar om Vinnovas förändringsresa mot mer systeminnovativa angreppssätt till vår tids stora samhällsutmaningar, och ger också exempel på konkreta metoder och lärdomar från sin tid som forskningsingenjör och systemisk designer/utbildningsledare inom Helsingborgs stad.
 
Johanna Tysk är specialist på strategisk design på Vinnova. Hon har tidigare arbetet som forskningsingenjör på Linköpings Universitet med uppdrag att stötta FoU Helsingborgs satsning Den (ut)forskande staden och utveckla gestaltande metoder för systemlärande. Hon har en MFA i Transdisciplinary Design från Parsons School of Design i New York där hon även undervisat i Strategic Design and Management-programmet. 

Föreläsningen börjar kl 8:15. Frukost och mingel från kl 7:45.