Obbola XCO 2022 + KM

Arrangör Obbola IK Cykel
Tid 2022-10-02 09:0015:00
Plats SCA Arena

Eventet stängt för nya bokningar

Längtar du efter ett roligt race i skogen? Snurra runt ett antal varv och mest troligt bli väldigt trött? Då har du nu ett ypperligt tillfälle!

Det har blivit dags för MTB-tävling ute i Obbolaskogarna. Det handlar om den olympiska MTB-disciplinen XCO, dvs ett varvlopp. Tävlingen är öppen för ALLA oavsett klubbtillhörighet men för OIKare är det även ett klubbmästerskap för Obbola IK.

Vi erbjuder både vuxen- och ungdomsklasser;

Damklass (15 år och uppåt)
Herrklass (15 år och uppåt) samt
Knattar 3-6 år varvlopp korta hi5
Barnklass 7-8 år gul bana 1 varv, ca 2 km
Barnsklass 9-10 år röd bana, 1 varv, ca 3 km
Barnklass 11-12 år röd bana 2 varv, ca 6 km
Ungdomsklass 13-14 år vuxenbana startvarv + 3 varv, ca 13 km (gemensam start med vuxna)

START
Start och mål sker vid SCA Arena. Start för Knattar och sker kl 10:30 Start för Barnklasser 9-12 år sker kl 11:15
Start för Ungdomsklass 13-14 år och vuxenklasser sker kl 1200

Det är ett motionslopp, förankrat hos SCF, med separata starter och starttider för knattar/nybörjare, ungdomsklasserna samt de vuxna klasserna.
Gemensam start för herr- dam- och ungdomsklasserna
Banan är i grunden vår permanenta led XCO med några mindre ändringar för att få fler dubbelspår. From den 18/9 är den markerad med Enduropilar men kommer på tävlingsdagen vara både bandad och avgränsad med tävlingssarger. Damklass kommer köra startvarv plus 4 varv och herrklass startvarv plus 5 varv.

Blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål.

PRISER Prispall för de snabbaste i klubbmästerskapet. Alla barn får medalj vid målgång. De snabbaste i undgoms- och vuxenklasserna (oavsett klubbtillhörigheten) kommer även de att hyllas.

--------- MER INFO ------------

ANMÄLAN
Föranmälan kan göras fram till fredag 30/9 kl 1800. Efteranmälan för vuxenklasserna kan göras på plats under lördagen. Dock mot 100 kr högre avgift.
AVGIFT 150 kr för vuxna, 60 kr för 9-14 år, 40 kr för 3-8 år. 50% för medlemmar i Obbola IK (kod vuxenklass = OIKVUXEN, kod ungdom (9-14 år) = OIKUNGDOM, kod barn (3-8år) = OIKBARN). Anmälningsavgift återbetalas ej.
PARKERING Parkering sker på anvisad plats vid Sca Arenas parkering. Om fullt vid arenan ska parkering ske på Obbola skola/Olasjöhallen.

TÄVLINGSPLATS Tävlingscentral (TC) start och mål är beläget på SCA Arena, multiarenan i Obbola.


FIKA Det bjuds på fika till alla deltagare i loppen. Det kommer även finnas möjlighet att köpa fika, dryck, glass mm på plats.
REPTID Ingen reptid. Men blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål.

NUMMERLAPP OCH CHIP Nummerlapparna hämtas i anslutning till sekretariatet på SCA Arena från kl 0930. Sekretariatet stänger kl 11:30. Alla deltagare i vuxenloppen får ett tidtagningschip. Chipen ska sitta på vänster fotled med chipet utåt och utanpå sockar/kläde. Chipen är värdefulla och de SKA lämnas åter efter målgång. Ej återlämnat chip debiteras med 500 kr.

RACE-INFORMATION Information om tävlingen sker 10 min innan respektive start vid SCA Arenas välkomst skylt/prispallen om inget annat meddelas. Var i tid och på plats då det är viktigt att ta del av den information som förmedlas.

START Start och mål sker vid SCA Arena. Start för Knattar och sker kl 10:30 Start för Barnklasser 9-12 år sker kl 11:15

Start för Ungdomsklass 13-14 år och vuxenklasser sker kl 1200
TÄVLINGSREGLER OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT MTB-cykel gäller. Allt närvarande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden. Gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Anmälda cyklister kan komma att redovisas på Internet med namn och klubb/ort.

FRÅGOR Kontakta tävlingsledaren Patrik Andersson, 0703039856.