Kompetenspass om horisontella principer

Arrangör SMAIL Samordningsförbundet Uppsala län
Tid 2022-10-19 09:0012:00
Plats Digitalt via Teams, Online
Kompetenspass om horisontella principer
 

VÄLKOMNA PÅ DEN DIGITALA FÖRELÄSNINGEN:
Horisontella principer
– med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering i praktiken

Att alla människor är lika mycket värda är de allra flesta överens om. Men hur ser det ut i praktiken? På våra utbildningar vrider vi och vänder på de normer som skapar ojämlikhet och olika villkor.

På utbildningen varvas grundläggande teori med humor, praktiska övningar och vardagsnära exempel på hur olika normer påverkar vårt arbete och vårt bemötande av varandra. De sju diskrimineringsgrunderna kopplas ihop och ni får kunskap om hur de samverkar och de mekanismer som ligger bakom och skapar ojämlikhet. I handledarrollen är det viktigt att få syn på de normer som ibland kan stjälpa istället för att hjälpa. Vi har alla med oss olika erfarenheter och värderingar som påverkar vårt bemötande av varandra - ofta omedvetet.

  • Hur kan vi arbeta förebyggande mot diskriminering och kränkningar?
  • Hur skapar vi ett mer inkluderande bemötande?
  • Hur fungerar normer och hur kan vi se utanför vår egen ”normbubbla”?
Om föreläsarna

David Flato och Maria Hulth från Jämställt är väldigt uppskattade föreläsare och bra på att läsa av situationer, att anpassa utbildningarna till målgruppen och låter deltagarna komma till tals och diskutera. För att känna sig peppade och stärkta till att faktiskt vilja förändra är det viktigt att ingen känner sig påhoppad eller skuldbelagd.Om utbildningar med Jämställt


Vi har utvecklat system som gör det möjligt att engagera publiken oavsett antalet deltagare eller om det sker digitalt. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi blandar övningar, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang.

Se föreläsningen via datorn och delta aktivt i spel och övningar med din mobiltelefon!