Världsstjärnan Lilian Thuram föreläser om rasism, intolerans och fördomar

Arrangör Rättighetscentrum Norrbotten med stöd av Forum för Levande Historia och i samarbete med RF-SISU Norrbotten
Tid 2022-09-22 10:0011:30
Plats Sunderby folkhögskola, Luleå, Luleå
Fullbokad
Platser
 
Ordinarie platser slut. Boka reservplats
 

Världsstjärnan Lilian Thuram föreläser om rasism, intolerans och fördomar

Lilian Thuram är mest känd som en av fotbollens stora världsstjärnor och var proffsspelare i nästan 20 år. Han var med när Frankrike vann VM 1998 och EM 2000, och igen när laget tog silver i VM i 2006.  När Zlatan tog ut sitt dream team satte han Thuram i backlinjen.

När ett hjärtfel satte stopp för Thurams fotbollskarriär 2008 startade han en stiftelse för att utbilda mot rasism. Han har sedan dess föreläst och skrivit flera böcker, bland annat ”Mina svarta stjärnor”, ”Vår historia” och ”White thinking”. 2017 han blev utnämnd till hedersdoktor i humaniora vid Stockholms universitet.

Thurams stiftelses utgångspunkt är ”Man föds inte till rasist, man blir det” och med det mottot förs en kamp mot rasism, intolerans och fördomar framför allt i skolan. Ta chansen att höra honom berätta om sina erfarenheter av och dela sin kunskap om rasism och andra former av diskriminering och hur vi kan motverka den! Han berättar både om sina upplevelser som aktiv fotbollsspelare och om andra sammanhang.

Torsdag 22 sep kl 10.00-11.30
Förbokning krävs via Simple sign up
Kostnadsfri föreläsning.

Föreläsningen arrangeras av Rättighetscentrum Norrbotten med stöd av Forum för Levande Historia och i samarbete med RF-SISU Norrbotten.