Oväldiga tjänstemän, ett måste för att skydda demokratin!

Arrangör Tjänstemannakåren
Tid 2022-09-03 13:0016:15
Plats Lovö Magasin Rörby gård, 178 93 Drottningholm, Stockholm
Pris för medlemmar
295 kr
Pris för icke medlemmar
395 kr

Oväldig - rättvis, opartisk, omutlig, objektiv, alliansfri, neutral!

Tjänstemannakåren bjuder in till en eftermiddag med två av landets mest färgstarka debattörer. Denna duo kommer – vågar vi lova – dela med sig av uppfriskande, kreativa och kraftfulla tankar och idéer. Som gäst kommer du att kunna ta del av intressanta samtidsspaningar från våra knivskarpa talare. Och bäst av allt – du får även chansen att ställa dina frågor direkt till profilerna på plats.

Vi hälsar dig varmt välkommen till en eftermiddag att minnas. Helt utan förskönande omskrivningar och politiskt korrekt krumbuktande. Förena nytta med nöje i en vacker miljö på Lovö MagasinDrottningholm, en fantastisk lördagsutflykt på alla sätt.

Eftersom platserna är begränsade uppmanar vi dig att anmäla dig så snart som möjligt. Våra talare denna eftermiddag är:

Ida Drougge "SLUTA DALTA OCH ÅTERINFÖR TJÄNSTEMANNAANSVARET!
För att kommuner och stat ska kunna upprätthålla förtroende är det viktigt att tveksamheter utreds och avgörs opartiskt, av utomstående och att detta sker så transparent som möjligt. Det gäller inte bara slöseri med skattepengar utan också korruption och osunda kulturer överlag. Eftersom tjänstefel i straffrättens mening idag enbart innefattar ageranden i myndighetsutövning så exkluderas all annan typ av myndighetsverksamhet som tjänstemän också är ansvariga för.

Ida Drougge är ordinarie riksdagsledamot för Moderaterna sedan 2014. Hon arbetade som production manager och filmproducent för Martin Borgs under den period han var ”Slöseriombudsman” och tillsammans producerade de bland annat filmen ”Någon annan betalar” samt boken ”365 sätt att slösa med dina skattepengar”.

Per Brinkemo – ”KLANENS INTRÅNG I STATEN”
Grunden för individens frihet bygger på den oväldige, neutrale tjänstemannen, på lag och förutsägbarhet.
Kännetecknande för länder världen över är svårigheten att skapa fungerande institutioner. Inte minst och framför allt i samhällen präglade av klanstrukturer där personliga relationer trumfar lag och förordningar. Allt oftare kommer rapporter om tjänstemän som gynnar ”de sina” istället för att vara lagens tjänare.

Per Brinkemo, journalist, föreläsare och författare till två böcker om klan som organisationsform, berättar vad klanstrukturer är och innebär och om risken för att sådana strukturer genom stor invandring smyger sig in i staten.

Vad ingår: Grillbuffé med lokala råvaror av hög kvalitet, något för alla smaker, med hänsyn tagen även till allergier och preferenser. 

Pris 295:- för medlemmar, 395:-, för icke medlemmar, inkl. moms.
OBS att kvitto måste upvisas på plats.

Ett medlemskap kostar 200:- per år. Klicka här för att bli medlem. 

Du kommer ända fram till Lövo Magasin med buss 323 från Brommaplan. Alla bussar som går till Ekerö, stannar vid hållplats Kanton. Därifrån är det 20 minuters promenad.