Gör skillnad - från klimatångest till handlingskraft! - Digital föreläsning

Arrangör Energikontor Sydost
Tid 2022-11-10 18:3018:30
Plats Teams, Växjö
Standardbiljett
 

Välkommen på digital föreläsning den 10 novemberkl. 18.30 – 19.30.


Förlamad av klimatångest? Du är inte ensam. När forskningsrapporterna om eskalerande klimatförändringar duggar tätt är det lätt att ångesten tar över. Men det finns ett botemedel – engagemang! I den här inspirerande föreläsningen baserad på boken Gör skillnad! får du konkreta verktyg till verklig förändring och sänkt klimatavtryck, en förståelse för såväl ditt eget beteende som andras och inspiration för hur du kan gå från depp till pepp. Målet är förstås att du ska bli en del av lösningen, skapa ringar på vattnet och använda din nyfunna handlingskraft till att förändra, påverka och inspirera andra att göra samma resa.

UR INNEHÅLLET
1) Vad har klimatkrisen med dig att göra?
2) Mat: Köttnorm, svinn och plastpanik
3) Resor: Flygskam och bilbehov
4) Konsumtion: Villhöva och ta sig tid
5) Klimatglasögon och elefanten i rummet

Maria Soxbo är journalist, författare och medgrundare av Klimatklubben. Hon sadlade om från inredningsbloggare till greenfluencer för att istället inspirera fler att se fördelarna med att leva hållbart, och är övertygad om att de flesta av oss skulle må bättre av att leva ett liv inom planetens gränser istället för att övertrassera såväl plånbok som mental hälsa i det snabbt snurrande ekorrhjul vi lever i idag. Tillsammans med Emma Sundh driver hon också Plan B-podden som handlar om det goda livet efter omställningen. Maria har på egen hand och tillsammans med andra skrivit totalt sex böcker om klimat, hållbarhet och omställning, och hamnade 2021 på plats 25 på listan över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste personer.Föreläsningen är gratis och ett samarrangemang mellan energi- och klimatrådgivningen i Kronoberg, Blekinge och Kalmar län. 

Föreläsningen är en del av en serie klimatsmarta föreläsningar under 2022. Läs mer om de olika föreläsningarna.
----------------------------------------------------------

Personuppgiftshantering (GDPR)

Under eventet kommer Energikontor Sydost notera ditt deltagande i en lista, som vi sedan sparar på våra servrar och rapporterar in till våra projektfinansiärer som möjliggör att vi kan arrangera våra event. Vi kan komma att spela in eventet för att rapportera till våra finansiärer, men också för publicering på våra kanaler: webbsida och sociala medier. Det insamlade materialet sparas på våra servrar under tiden projektet pågår och så länge som projektfinansiären eller bokföringslagen kräver, vilket är kan vara upp till tretton år efter projekttidens slut. Därefter raderas uppgifterna.

För mer information om hur Energikontor Sydost hanterar personuppgifter, gå in på energikontorsydost.se/dataskydd