Författarkurs 1 på distans: GRUNDPAKET

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2022-08-30 19:002022-12-31 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 1 på distans
1200 kr

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Välj mellan grundpaket (lugnare takt och inspelade videos) eller proffspaket (live med feedback). Denna kurs har flexibel start, dock senast den 31 oktober, och den pågår fram till och med den 31 december. 

Här kan du se ett smakprov på två minuter ur kursen:

Läs noga igenom kursbeskrivningen innan du bokar. Denna kurs pågår fram till och med den 31 december. 
Det ingår ingen lärarfeedback i GRUND - om du vill få respons på texter ska du i stället välja PROFFS. 


På denna sida kan du boka GRUNDPAKET och du får ett automatiskt kvitto. Klicka HÄR om du snarare önskar boka PROFFSPAKET. Priset för grundpaketet är 1.200 kronor medan proffspaket kostar 3.200 kronor (inklusive moms). 


Kursbeskrivning

Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 

Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

skrivarkurs

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (ovan ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). 

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Om du väljer grundpaketet får du inspelade videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt!

Följande ingår också i grundpaketet:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att utveckla ditt skrivande. 

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

Kursplan: en överblick
Lektion 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Lektion 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Lektion 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Lektion 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Lektion 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Lektion 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Lektion 7 - 8. Bonuslektion om berättarteknik 

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!


Bokningsvillkor

Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften.
Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...