NYBÖRJARKURSER BARN & UNGDOM KAJAK 2022

Arrangör Umeå Kanotklubb
Plats Bölesholmarna, Umeå

Eventet stängt för nya bokningar

Tredagarskurser vecka 25 eller 26 sommaren 2022 i Umeå

(Med frivillig fjärde dag i Rödåsel)

UPPLÄGGET PÅ KURSEN
Kursen är 3 dagar och passen är 1,5h pass
Kurserna är måndag-onsdag och man väljer mellan
Pass 1) 10:00-11:30 Bölesholmarna
Pass 2) 13:00-14:30 Bölesholmarna
Pass 3) 15:00-16:30 Bölesholmarna
Frivilligt pass 4) Söndagen den vecka du går i Rödåsel


VAD HÄNDER EFTER KURSEN?
Vi rekommenderar, om man vill fortsätta med kajaksporten, att haka på träningarna under sommaren som är på söndagar i Rödåsel, mer info om det på kursen.

ALLA ÅLDRAR IHOP?
Vi tillämpar en metod att alla har plats i vattnet på dessa kurser. Och ger utmaningar anpassade för individen och utgår inte från ålder utan vad man vill och vad man klarar av. Syftet är att skapa paddelglädje. Det är två tränare på plats och det gör att gruppen går att dela upp om behov uppstår.

VAD LÄR MAN SIG?
Framförallt glädje med vatten! Kursen är en breddkurs inom sporten kajak.

DAG 1)
Introduktion i hur man paddlar, paddeln och hur det fungerar generellt.
DAG 2)
Testa freestylekajak och forskajak i lätt forsande vatten under säkra och lekfulla former, testa slalomkajak och bemästra slalomportar i vattnet, och kommer känna dig trygg på vattnet i kajak.
DAG 3)
Vattenlek och de teoretiska delar som ingår i gult paddelpass* dvs kunskap om naturen och allemansrätten. Sedan delas paddelpassen ut.
*Paddelpass är ett "färgsystem" inom kanotsporten för att koda vilken kunskap man besitter. Ledarna på kursen har blått paddelpass och har god erfarenhet från sporten. Gult är första steget och lägger tonvikt på att man har erfarenheterna som är relevanta för en nybörjare.
DAG 4)
Frivilligt att besöka Rödåsel den söndagen den kursveckan man går. Och är med på Åmsele Forspaddlares nybörjarträning och får se hur det går till.

VAR?
Platsen för 3-dagarskursen är Bölesholmarna i Umeå dels "inne i sjön" inne i Bölesholmarna vid sandstranden samt i kajakslalombanan som är vid klubbens containers på Tegssidan i förlängningen av Lundabron. Man träffas varje träff vid klubbens containers på Tegssidan. Och hämtar kajaker, paddlar osv.

VAD TAR JAG MED?
Flytväst, kläder att paddla i som tål att bli blöta, handduk och torra kläder att byta till efter passet. Gärna en frukt eller fika att äta efter passet.
Hjälm, kajak och paddel finns att låna. Även flytväst om man vill, men att ta med egen är för att vi vill uppmuntra alla att äga en egen.

FÅR FÖRÄLDRARNA FÖLJA MED?
Gärna att ni inte är med aktivt dag 1 och 2. Finns fina platser intill där vi paddlar du kan vänta/sola/bada om du vill vara kvar i området.
Men titta gärna dag 3. Självklart avgör du som förälder,  men det är lite av tjusningen att barn får lära sig saker och sedan visa dig. Barn och ungdomar har olika behov, så självklart avgör du som förälder vad som är bäst för ditt barn.

RÅDANDE PANDEMILÄGE
Pengarna åter om FHM och Idrottsförbundet rekommenderar oss att inte köra ungdomsträning av denna sort utomhus i sommar.
Och självklart följer vi FHM:s rekommendationer.
Har du symptom så stannar du hemma och vi erbjuder dig i första hand att "hoppa in" i en annan grupp när du är frisk. 
I annat fall pengarna åter.

Välkommen på Umeå Kanotklubbs introkurs till att paddla kajak
i samarbete med Åmsele Forspaddlare