Författarkurs 1: PROFFSPAKET

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2022-08-30 19:002022-10-18 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 1 på distans
3200 kr

FULLBOKAT? Vänligen maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på reservplats. 

Författarkurs 1 har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Välj mellan grundpaket (lugnare takt och inspelade videos) eller proffspaket (live med feedback). Läs noga igenom kursbeskrivning och schema innan du bokar. 


På denna sida kan du boka PROFFSPAKET. Klicka 
HÄR om du snarare önskar boka GRUNDPAKET.Kursbeskrivning

Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

skrivarkurs

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Följande får samtliga kursdeltagare:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande. 

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

Du som väljer proffspaketet får dessutom:
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.

4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Kursplan för Författarkurs 1 - en överblick
Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som vill få en första verktygslåda som författare. Du får veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. 
Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. Du som väljer proffspaketet deltar live och har även möjlighet att få lektörsomdöme på ett urval texter.

Författarkurser på distans med Jorun Modén

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

 Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

 Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

 Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7 - 8. Studier och feedback. Bonuschatt. 

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Om du väljer proffspaket finns fasta lektionstider men om du råkar missa en lektion får du en inspelning så att du kan läsa in. Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 7 timmar i veckan. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live lektion kvällstid 19:00 - 20:30. Vi använder verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. 

Start den 30 augusti klockan 19 - 20.30, därefter ses vi den 6 september, 13 september, 20 september 27 september, 4 oktober, 11 oktober och 18 oktober. Första och sista gången blir det en extra halvtimme.  Lektionssajten håller öppet minst till den 31 oktober. Om du missar ett enstaka tillfälle kan du enkelt ta igen det, då seminarierna spelas in. Varje lektion finns dessutom sammanfattad i text och bild på lektionssajten.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...