Valpkurs måndagar kl.19.30

Arrangör AMNIS HUNDHUS
Tid 2021-05-24 19:3021:00
Plats Bataljonsvägen 8 852 38, Sundsvall
Fullbokad
Valpkurs
1495 kr
RESERVPLATS - betalas så snart platsen blivit din. (1495 kr) OBS - du blir kontaktad om det blir en plats ledig
 

Om kursen
På valpkursen lägger vi grunden för en bra relation mellan hund och ägare. Vi lär valpen moment som är nyttiga i vardagen såsom kontakt, samarbete och störningstolerans. Dessa övningar kommer väl till nytta under träning av t.ex. koppelgående, inkallning, sitt, ligg och stanna kvar.

Vi går också igenom och pratar om säkerhet, olika inlärningsmetoder, vikten av en bra belöning, olika hundtypers speciella egenskaper samt valpens olika utvecklingsfaser och vad de innebär.

Vi individanpassar kursen så att den passar både dig med tävlingsambitioner samt dig som "bara" vill ha en trygg hund i vardagen.

Antal kurstillfällen: 6 á 1.5 timme.
Rekommenderad ålder: 3-6 månader vid start. 
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Kursupplägg - vi ses på Amnis Hundhus, Bataljonsvägen 8: Måndagar 19.30-21.00
24/5, 31/5, 7/6, 14/6, 21/6 & 28/6

Första tillfället är enbart teori, då behöver ingen valp medverka. Medtag gärna anteckningsblock och penna.


Pris: 1495kr

Instruktör: Nathalie Lundholm


Vår träningsfilosofi

Vi arbetar med moderna träningsmetoder. Det innebär att vi i första hand uppmuntrar önskade beteenden för att sedan belöna och befästa dessa beteenden. 

Under kursen får hundägaren öva på tydlighet och tajming för att alltid vara rättvis mot hunden. För oss är det viktigt att träningen är rolig och givande, då går inlärningen fort och relationen stärks. Vi är övertygade om att ju bättre relation du har med din hund, en relation som bygger på ömsesidig respekt och tillit, desto lättare kan ni kommunicera alltifrån ett lydnadsmoment till en subtil kroppssignal.


OBS: Anmälan är bindande!

Vid avbokning efter anmälan senast 2 veckor innan kursstart debiterar vi halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 2 veckor innan kursstart måste vi tyvärr debitera hela kursavgiften.

Vid uppvisande av sjukintyg återfås 80% utav kursavgiften.


Välkomna till en rolig stund tillsammans med din hund!

För frågor och/eller mer information kontakta oss på mail kurser@amnishundhus.se


Önskemål från oss

  • Vi rekommenderar att din hund är fullvaccinerad när den går kurs. För att vara fullvaccinerad bör hunden ha fått DHPPi minst var 4e år och för kennelhosta (KC eller Pi) varje år däremellan.

  • Låt ej din hund hälsa på andra deltagare och deras hundar utan att fråga först! Visa hänsyn och håll avstånd.

  • Tyvärr kan vi inte ta emot löptikar under kursen, men om er hund börjar löpa under kursens gång är ni varmt välkomna att gå kvar utan hund för att lära er övningarna att träna själva hemma.

  • Under inlärningsfasen är det viktigt att hunden är motiverad att utföra önskat beteende. Ta därför ALLTID med mycket gott godis och leksaker till er hund!

  • Vi ger er verktyg att lyckas under kursen men kom ihåg att det är träning på hemmaplan mellan kurstillfällena som skapar magi! =)

  • Ha oömma kläder och vanligt koppel till hunden (EJ rullkoppel!) och vanligt halsband/sele.

  • Se till att er hund har fått kissa och gjort ifrån sig ordentligt innan träningen börjar.

  • Det är bra om hunden inte är nyäten så att den uppskattar godbitarna.