Seglingskurs steg 2, 2021

Arrangör Vind o Vatten
Plats Askfatshamnen, Dalarö, Stockholms Skärgård, Stockholm
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 2-4 juli, kvinnor, ANMÄLNINGSAVGIFT
Platser kvar: 0
1000 kr
Väntelista, Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 2-4 juli, kvinnor
 
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 6-8 juli, mixad, ANMÄLNINGSAVGIFT
Platser kvar: 0
1000 kr
Väntelista, Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 6-8 juli, mixad
 
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 19-21 juli, mixad, ANMÄLNINGSAVGIFT
Platser kvar: 0
1000 kr
Väntelista, Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 19-21 juli, kvinnor
 

Seglingskurs Stockholms skärgård, fortsättning

Seglingskurs i Stockholms skärgård – fortsättningskurs, för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under tre eller fyra dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Du bor INTE ombord på denna kurs, utan behöver ordna med boende i land eller bo hemma. Ni är högst fyra deltagare ombord. Om du har Förarintyg kan du efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Vem kan gå kursen?

Denna seglingskurs är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trim-möjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller kunskaper motsvarande dessa intyg.

Kursinnehåll

Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under denna seglingskurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

OBS UNDER TID DÅ MYNDIGHETERNA PÅ GRUND AV DET RÅDANDE LÄGET MED CORONA-VIRUSET STÄLLER KRAV PÅ FÖRETAG ATT MINSKA SMITTSPRIDNING KOMMER ALLAVÅRA KURSER ATT FÖRLÄGGAS TILL DAGTID OCH DU KOMMER ALLTSÅ BEHÖVA HA EGET BOENDE I LAND/I STOCKHOLMSOMRÅDET.

Vi seglar varje dag tur och retur Dalarö. Det finns parkeringsplats och närbelägen busshållplats. Har du lång resväg hem finns tips på vår hemsida om boenden i närheten.

Kursmål

Målet med denna seglingskurs är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation, samt har seglat självständigt en period, kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Om båtarna

Du seglar och bor på en välutrustad och bekväm båt.
Utöver Linjett 35 använder vi även en Arcona 36. Våra instruktörer Birgitta, Thomas och Ulrika har alla sjöbefälsexamen klass 8 och lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling. Vi seglar våra egna båtar, så vi känner dem väl!

Ombord finns också sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga…

Båtarna är utrustade med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank.

Tider priser och betalning:

Kursen startar kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas den sista dagen på samma plats kl 17.00. Vi seglar varje dag 09-17 och återgår till Dalarö varje kväll. Avgiftsbelagd parkering finns.

Pris per person:
Fyra dagar: 7295 kr
Tre dagar: 5 995 kr

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning. Faktura sänds därefter ut för slutbetalning senast 30 dagar innan kursen äger rum.
När slutfakturan betalats skickar vi ut kursboken (Segla Kölbåt från Svenska Seglarförbundet) och ca en vecka innan kursstart får du ett mail med mer praktisk info som hur du hittar till oss och vad du ska ta med dig.

I priset ingår:
• Lån av flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
• Eventuella hamnavgifter
• Bränsle
• Instruktör
• Kurslitteratur

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva – vi tar maximalt fyra kursdeltagare.

Tillkommer:
  • Lunch - ta med själv eller beställ via oss, ca 170 kr/dag
  • Kostnad för examination, 350 kr – glöm inte ta med din blå bok (frivilligt att skriva provet så klart!)

Observera att försäkringen för att gälla måste bokas och betalas senast två dagar efter att du betalat din boknings/kursavgift. Om något skulle hända så att du inte kan delta, får du tillbaka 100% av erlagd avgift om du kan intyga det inträffade. Vi samarbetar med ERV försäkringar. Försäkringen gäller i vissa fall även för konstaterad Covid-19.

Utan avbeställningsförsäkring får du tillbaka inbetald avgift endast om kursarrangören får förhinder att genomföra kursen och du inte vill eller kan boka om till annat datum.

Arrangör är Vind o Vatten KREO AB reg nr 559229-5819 www.vindovatten.se
info@vindovatten.se Tel 070-743 29 14