Obbola Challenge Ultimate

Arrangör Obbola IK Cykel
Tid 2020-07-15 00:012020-08-31 23:59
Plats SCA Arena i Obbola, Umeå
OC ULTIMATE
250 kr

ÄR DU REDO FÖR 2020 ÅRS FETASTE STIGUTMANING?

I tider som dessa med avsaknad av tävlingar och större cykelevent får man försöka hitta alternativa sätt att utmana sig på och hålla motivationen på topp. Vi blev i vår tvungna att ställa in vårt kraftprov Obbola Challenge MTB. Trist och tomt men samtidigt ger det utrymme för att tänka lite nytt och skapa nya challenges. 

Genom Obbola Challenge Ultimate vill vi ge alla hugade, här i norr men kanske även ifrån söder, en rejäl stigutmaning. OC Ultimate är nämligen mest troligt den saftigaste av alla Sveriges MTB-utmaningar 2020 och med hästlängder den fetaste vi någonsin skapat.

GENOMFÖRANDE

OC Ultimate är ett event som pågår mellan 15 juli – 30 augusti och som man själv väljer när det ska starta.  Utmaningen bygger på att cykla ALLA våra permanent uppmärkta leder i den ordning de finns uppradade på informationstavlan på SCA Arena i Obbola, från de gröna hela vägen till den sista svarta. 13 stycken totalt. Rad för rad från vänster till höger*. Detta ska ske i ett svep och kan ej delas upp. Det handlar om 100 km cykling där ca 80-85% går på mer eller mindre utmanande stig och det ”värsta” kommer på slutet när man är som tröttast.

För att delta i utmaningen behöver man anmäla sig i vårt event på simplesignup.se samt erlägga startavgiften, 250 kr. Dessutom behöver hela turen registreras med en gps-läsare (dator, klocka) och sedan laddas upp på strava.com. Med ett startbevis är det fritt fram att försöka klara av OC Ultimate så många ggr man vill inom datumperioden för tävlingen.

*Lederna ska cyklas enligt följande ordning: Korta spåret -> Spåret -> Hi5 XC Trail -> Själafjärden -> Fornis -> Lövis -> Åsen -> Torpet -> Mölle -> Södra -> OC -> Romlet -> Eriks Onda.


FINISHER-TSHIRT OCH UTLOTTNING AV FINA PRISER!

Finisher-tshirt och utlottning av grymt fina priser!

Vid korrekt genomförd OC Ultimate erhålls en exklusiv finisher-tröja och man är även med i två olika utlottningar av fina priser från våra sponsorer Hi5, Sigr, By Bike och Team Sportia. Med ett prisbord värt närmare 50 000 kr!

Den ena utlottningen rör endast de som lyckats genomföra hela utmaningen och i den andra utlottningen deltar alla som löst startbevis och cyklat ca 40% av sträckan, dvs till och med leden Åsen.

Att sedan försöka hamna så långt upp på listan i Strava som möjligt och jämföra sig med övriga grymmingar som bockat av utmaningen är en bonus och även en del prestige förstås.

Grymma priser i våra utlottningar!
En monsterutmaning måste ju även ha ett prisbord av monsterklass. Högsta vinsten är en helt ny, snabb, bärbar dator från Dell (värde ca 12 000 kr) som sponsorn Hi5 bidrar med. Sigr har lastat in presentkort att använda på deras webb till ett värde av 20 000 kr, By Bike och Team Sportia bidrar med fina cykelrelaterade produkter (..).

Priser lottas ut bland alla som löst startavgift och visat att de även gjort försök att klara utmaningen, dvs cyklat minst ca 40% av sträckan, det innebär till och med leden ÅSEN. Dessutom deltar alla som slutfört hela utmaningen i en ytterligare utlottning.

Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.

REGLER.

  • Innan start behövs ett startbevis. Det erhålls när man anmäler sig på simplesignup samt erlägger startavgiften 250:- vilket ska göras minst en dag innan start.
  • Startbeviset är personligt.
  • För att genomförandet ska räknas som helt giltigt krävs att;
   - startbevis lösts
   - utmaningen genomförts inom datumperioden
   - alla leder cyklats
   - lederna cyklats i rätt ordning
   - lederna cyklats i en följd vid samma tillfälle
   - turen registrerats med gps-läsare och ej är uppdelad i flera sparade filer
   - turen laddas upp på Strava och att den där ”rimmar” med det registrerade segmentet OC Ultimate MTB 2020. (Passet måste göras publikt samt döpas till ”OC Ultimate 2020”)
   - efter slutfört lopp/försök ska startbevis/bokningsnummer och bevis på sin cykeltur (tex skärmdump eller länk till på stravapasset) mailas till obbolaikcykel@gmail.com
  • Deltagande i utlottning nr1. Kommer man till start men inte genomför hela sträckan så går det bra att ladda upp den sträcka som cyklats. För att delta i utlottning nummer 1 krävs att man kört till och med leden Åsen (Korta spåret, Spåret, Hi5 XC Trail, Själafjärden, Fornis, Lövis, Åsen) 


TAGGA GÄRNA.
Sedan blir vi väldigt glada om det görs inlägg på sociala medier i samband med detta. Då får man gärna tagga @obbolaikcykel #OCultimate #obbolaikcykel #scaarena


OBS!
Vi vet av egen erfarenhet att det lätt kan köras lite fel när man är trött och ofokuserad. Men kasta inte in handduken för det. Återvänd till platsen där felkörningen skedde och fortsätt därifrån. Visst, en del tid har gått i onödan, men utmaningen lever fortfarande …

Vi vet att en hel del cyklister är redo för att anta utmaningen.
Frågan är bara – är DU en av dem?