Författarkurs 2 på distans - avancerad nivå

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2020-10-21 19:302020-12-31 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 2 - distans
2700 kr

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du får både live-lektioner (via ZOOM) och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Fokus i Författarkurs 2 är: Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Distanskurs - så funkar det 
Författarkursen pågår i sammanlagt åtta veckor. Under sex veckor får du en eller två nya lektioner varje vecka, samt en rad bonusverktyg, kortfilmer och tips kring alltifrån perspektiv till hur du skriver en spännande början. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 4 - 8 timmar per studievecka. 

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live chatt i 2 x 45 minuter, kvällstid 19.00 - 20.30. Vi använder verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. Efter de första sex veckorna har du tillgång till lektionssajten i minst två veckor till, för att utbyta feedback och studera. Utförlig dokumentation ingår.

Författarkurser på distans med Jorun Modén

Allt det här får du
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Vill du vara passiv deltagare kan du delta som åskådare. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 

2. Lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som "tre lager konflikt" samt proffsens dialogtekniker. Vi genomför också en spännande workshop om berättarknep och twist! Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid minst fem tillfällen får du lärarfeedback på en av dina texter, men du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.  
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker. 
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet. 
Vecka 3. Dialogteknik för proffs. 
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll. 
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning. 
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi. 
Vecka 7 - 8. Extra studietid + feedback. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 3 timmar i veckan på kursen.

Chattschema onsdagar 19:00 - 20:30. Start den 21 oktober, därefter den 4 november, 11 november, 18 november, 25 november, 2 december och 9 december. Lektionssajten håller öppet minst till den 31 december

Kursledaren är tillgänglig via e-post och ZOOM. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/
Du anmäler dig via länken överst på sidan.