BOKNING - Författarkurs 1 - HÖTORGET eller DISTANS

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2020-04-23 18:002020-06-04 20:00
Plats Stockholm eller distans. , Stockholm
Författarkurs 1 på distans
Platser kvar: 9
3200 kr


Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 1 . Kurspriset är 3.200 kr (inklusive moms 640 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på jorun.moden@gmail.com
Fullbokat? Maila för att stå på intresselista. 

Med anledning av coronavirus: Alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje. Inför hösten planerar vi därför de fysiska författarkurserna med hänsyn till hälsa och säkerhet. Om vi behöver hålla fysisk distans ses vi via ZOOM, ett digitalt konferenssystem. Via ZOOM kan vi träffas som vanligt och till och med jobba i grupper, samt utbyta feedback. Du får gratis träning i detta om du behöver. Vid delvis släppta restriktioner, kommer riskgrupper att kunna delta i den live-sända lektionen. När situationen tillåter fysiska träffar igen, kommer dessa att ges i Stockholm. Du som inte bor i Stockholm kan i stället klicka HÄR

Alla lektioner spelas in så att du enkelt kan repetera. Dessutom får du rikligt med material i maillådan samt skrivuppgifter. De första grupperna har redan fått testa Zoom och det har fungerat över förväntan. Bokningsvillkoren är extra generösa och flexibla just nu. Skicka gärna en intresseanmälan för att få mer information.  Vad är det för skillnad mellan att välja mellan "live-kurs" och författarkurs på distans nu när all undervisning sker digitalt? Jo, du får extra mycket live lektionstid när du går den variant som tidigare var fysisk. Det ingår också mer tid för att skrivträna och diskutera live. Gruppen får dessutom en lektionssajt som stöd för utbyte av feedback. 

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. 
Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!
Läs gärna recensioner hos oberoende Kurser.se här.

skrivarkurs

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (ovan ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Kursplan 
Författarkursen pågår i sju veckor. Du får en eller två nya lektioner varje vecka, samt en rad bonusverktyg, kortfilmer och tips kring alltifrån perspektiv till hur du skriver en spännande början. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 4 - 8 timmar per studievecka. 

Livelektioner - i Stockholm eller via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi dessutom livelektion i upp till 120 minuter, kvällstid 18 - 20. När det blir möjligt träffas vi en trevlig kurslokal i centrala Stockholm. På distans använder vi 
verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du enkelt ta igen det efteråt då träffarna spelas in. Efter kursens slut har du tillgång till lektionssajten i minst två veckor till, för attt utbyta feedback och studera. Dessutom får du med dig ett kurskompendium i PDF-form. 

fika för skrivarkurs

Allt det här får du:
- Live-lektioner antingen i Stockholm eller via ZOOM direkt hem till dig.

- Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

- Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

- Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

- Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

- Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

 Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

 Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

 Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7 - 8. Studier och feedback. Bonuschatt. 

Författarkurs 1 – skrivarkurs på distans
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 12 - 15 deltagare.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd lektion en gång per lektionsvecka (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Pris: 3.200 kr för sju veckor och nio lektioner. Bonusverktyg, artiklar, kortfilmer och tips samt lärarfeedback och dokumentation ingår. Livelektion varje vecka (2 x 60 minuter).

Schem
Vi ses torsdagar 18 - 20. Om du missar ett enstaka tillfälle kan du enkelt ta igen det, då seminarierna spelas in. Varje lektion finns dessutom sammanfattad i text och bild på lektionssajten. 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/