Gala för saknade barn

Arrangör Casova
Tid 2021-09-25 17:0022:00
Plats Ungdomens Hus. N.Skolgatan 10B. Malmö, Malmö
Ord.pris
295 kr

Mer info kommer löpande och kan även förändras!
----> OBS SE MER INFO LÄNGRE NER!

Välkommen till en kväll där du får information om bland annat föräldrar alienering, dvs när en förälder använder det gemensamma barnet som slagträ mot den andra.
Matig wraps (kyckl eller veg), dryck. kaffe och kaka, Underhållning, konstutställning samt försäljning av lotter och vinn fantastiska priser.
All överskott kommer att gå till organisationen Barnets Bästa

Agenda (som kommer uppdateras löpande)
17.00  Dörrarna öppnas för registrering och för mat och mingel bland utställarna Bertil Begander (advokat och författare). VBU (fd Pappabarn) 
Konst av Lina Larsson

17.30 Hälsar moderatorn Anna-Magdalena Rubarth välkommen

* Lena Hellblom Sjögren- legitimerad psykolog, fli.dr. Författare och föreläsare. Är en av Sveriges främsta expert på föräldraalienering.

* Erik Philipson - Ordf Barnets Bästa. Berättar om Barnets-bästa-kollen: Ett handfull vetenskapliga utredningsmetoder i utredningar för barnets bästa som är nödvändiga för att de ska vara rättssäkra. Barnets-bästa-kollen gör det möjligt att relativt snabbt avgöra om utredningar som görs vid en vårdnadstvist är rättssäkra eller inte

* Sverker Sikström - Professor i kognitiv psykologi vid Lunds universitet. Att separera ett barn från en förälder är ett typ av psykiskt våld. Data från min forskning visar att det är svårt att kommunicera graden av allvar i självupplevt psykiskt våld till personer som bedömer den, till skillnad från fysiskt våld som tenderas att skattas allvarligare hos bedömare. Dessa systematiska biaser i kommunikation av våld kan påverkar vårdnadsutredningar och försvåra kontakten mellan barn och föräldrar.

* Björn Cedervall- Driver hemsidan www.ompa.se

* Jan Sigurd- Författare, kompositör och artist. Berättar om hur det var att vara en utsatt förälder.


* Underhållning

* Lotteri med vinster från bla Plantagen, Broil King, Länsförsäkringar, Gildaskolan, Duni mfl.

Senast kl ca 22.30 avslutas kvällen


OBS: PÅ GRUND AV CORONA RESTRIKTIONER ÄR EVENTET FRAMFLYTTAD TILL SEPTEMBER 2021

Pris: 295 kr/pers Inkl föreläsning, underhållning, wraps och dryck, kaffe & kaka.
Anmälan är bindande.