Nätverksträff och DigiMeet 8 maj Stockholm

Arrangör Digidels kansli
Tid 2013-05-08 09:4515:30
Plats Stockholm, IBM (Kista, Isafjordsgatan)
Anmälan DigiMeet 8 maj
 
Anmälan DigiMeet 8 maj - lyssnare
 


Digidel bjuder in till nätverksträff och DigiMeet den 8 maj!


Vi ses under en dag för en halvleksrapport från Angela Zetterlunds (Linnéuniversitetet) studie av frivilliga insatser för digital delaktighet, Kristina Alexanderson (Webbstjärnan) berättar hur vi kan använda material på nätet enligt Creative Commons och så har vi med oss Kjell ”Kjelleman” Eriksson (de Uppkopplade) som presenterar en digital surprise!

Efter lunch presenterar vi DigiMeet - ett erfarenhetsutbyte där flertalet projekt berättar hur de gjorde för att få med fler i den digitala gemenskapen. Nu har vi så många talare att reservlista eller lyssna till olika projekt gäller. Och såklart presenterar kansliet läget i kampanjen och sammanfattar Get Online Week 2013.

Välkomna den 8 maj 10.00-15.30 hos IBM, Istafjordsgatan Kista, Stockholm!

Boka din plats före den 2 maj! Evenemanget är kostnadsfritt! Vi får plats med många fler lyssnare men schemat för talare börjar bli späckat så från och med nu hamnar ni som vill tala på "reservlistan". DigiMeet kommer bli en fantastisk möjlighet att dela erfarenheter, metoder och nätverka.

Ni som är i stan (eller inte kan komma den 8 maj) är redan på kvällen den 7 maj varmt välkomna att träffa fler Digidelare på Clarion Stockholm. Du kommer och går när det passar dig men Digidels kansli finns representerat klockan 18.00-20.00. Fråga i receptionen var Digidel-gänget befinner sig. Clarion Stockholm har både mat och dryck för den som vill till självkostnadspris.


Programpunkter:

9.30
Välkomna! Registrering i receptionen och IBM bjuder på morgonkaffe

10.00
Christine Cars Ingels, kanslichef Digidel hälsar välkomna och presenterar läget i kampanjen

10.10
Linda Sandberg, projektledare sammanfattar Get Online Week 2013

10.20
Angela Zetterlund er en halvleksrapport om Linnéuniversitetet studie och bjuder in till diskussion.

11.20
Pernilla Baralt, Kommunikationschef EU-kommissionen presenterar

11.30
Kristina Alexanderson, ledande företrädare för Creative commons berättar om möjligheterna för att delar material på nätet

11.45
Kjell Eriksson ”Kjelleman” presenterar en digital surprise för Digidel

12.00
Folkbildningsrådet bjuder på lunch!

13.00
Vilka är de nya Internetfondsprojekten?

13.10
Ellen Pettersson, Digidel och Ulrika Knutsson, Folkbildningsrådet presenterar DigiMeet, – ett erfarenhetsutbyte av och med dig om  projekt, metoder, tankar och idéer för hur vi får med fler i den digitala gemenskapen! Du har chans att tala!

15.00
Fika och mingel med möjlighet att prata med varandra! Vi kan stanna kvar i lokalen t. om. 16.00Om talarna:
Angela Zetterlund från Linnéuniversitetet som just nu gör en studie där hon ser på vilka satsningar som gjorts för att öka den digitala delaktigheten. Vi får en rapport i halvlek om det hon funnit i sina studier.

Kristina Alexanderson, ledande företrädare för Creative Commons berättar om möjligheterna för att dela material på nätet. Till vardags arbetar Kristina med den populära satsningen Webbstjärnan.

Kjell ”Kjelleman” Eriksson är mannen bakom den bejublade dokumentären ”De Bortkopplade” som finns att se på UR-play t.om. den 11 maj. Kjell presenterar dagen till ära klockan 11.45 en digital surprise...

Till programmet har nu dessutom tillkommit Pernilla Baralt, Kommunikationschef EU-kommissionen som talar om medborgarnas rättigheter i EU och den digitala utmaningen. Och såklart alla tal av er under eftermiddagens DigiMeet.


Om DigiMeet:
Under DigiMeet är det ni som är besökare som har chans att under avslappnade former fatta micken och dela med er av era erfarenheter, tankar och idéer på hur vi får med fler i den digitala gemenskapen. Deltagare i Internetfonden, Utmaningen, Digidelprojekt eller nya innovatörer och nyfikna hälsas välkomna!

DigiMeet är en "knytkonferens" där ni som deltagare skapar innehållet på plats. Ni kommer att få lyssna till deltagare som talar i ca 7 eller 3 minuter och vi kommer att avsluta med möjlighet att under avslappnade former tala med varann och knyta nya spännande kontakter. Självklart går det lika fint att bara lyssna! Ni har möjlighet att dröja er kvar t.om. 16.00 för att utbyta kontakter och erfarenheter.

Målet är att få en blandad deltagarskara där vi visar på bredden och därför är stora projekt, små projekt, projekt inom olika områden, för olika målgrupper välkomna att tala ... Det är ett fantastiskt tillfälle för dig som ännu inte är insatt att snabbt ta del av vad som redan gjorts inom digital delaktighet.

Alla välkomna, tidigare parners och eldsjälar och nyfikna! Tillsammans ger dagen ett smörgåsbord av konkreta exempel på hur vi kan få med fler i den digitala gemenskapen.


Andra konferenser där deltagarna skapar innehållet:
TeachMeet
SSWC

Deltagande i nätverksträffen och konferensen är kostnadsfri


Hitta till IBM:
IBM, Isafjordsg. 1164 40 KISTA
http://kartor.eniro.se/m/nTeuD

Vi förbehåller oss rätten att flytta om vissa punkter i programmet.