Seglingskurs, steg 2

Arrangör Vind o Vatten
Plats Askfatshamnen, Dalarö, Stockholms Skärgård, Stockholm
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 4 dagar, 21-24 maj, mixad grupp, anmälningsavgift
Platser kvar: 0
1000 kr
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 29-31 maj, för kvinnor, anmälningsavgift
Platser kvar: 2
1000 kr
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 12-14 juni, mixad grupp, anmälningsavgift
Platser kvar: 0
1000 kr
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 10-12 juli, för kvinnor, anmälningsavgift
Platser kvar: 2
1000 kr
Fullbokad
Seglingskurs steg 2, 3 dagar, 21-23 augusti, mixad grupp, anmälningsavgift
Platser kvar: 0
1000 kr
Väntelista 21-23 augusti
 

Seglingskurs Stockholms skärgård, fortsättning

Seglingskurs i Stockholms skärgård – fortsättningskurs, för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under tre eller fyra dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Du bor INTE ombord (m anl av pandemin), utan kursen genomförs som dagseglingar. Ni är endast fyra/fem deltagare ombord. Om du har Förarintyg kan du efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Vem kan gå kursen?

Denna seglingskurs är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trim-möjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller kunskaper motsvarande dessa intyg.

Kursinnehåll

Under hela seglingskursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. På kvällarna återvänder vi till Dalarö.

OBS UNDER TID DÅ MYNDIGHETERNA PÅ GRUND AV DET RÅDANDE LÄGET MED CORONA-VIRUSET STÄLLER KRAV PÅ FÖRETAG ATT MINSKA SMITTSPRIDNING KOMMER VÅRA KURSER ATT FÖRLÄGGAS TILL DAGTID OCH DU KOMMER ALLTSÅ BEHÖVA HA EGET BOENDE I LAND/I STOCKHOLMSOMRÅDET. VI SEGLAR VARJE DAG TUR OCH RETUR DALARÖ. KURSPRISET SÄNKS MED 500-700 KR FÖR ATT KOMPENSERA FÖR OLÄGENHETEN. HAR DU LÄNGRE RESVÄG HEM HAR VI VISSA BEGRÄNSADE MÖJLIGHETER ATT ERBJUDA BOENDE I LAND.

Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under denna seglingskurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Kursmål

Målet med denna seglingskurs är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation, samt har seglat självständigt en period, kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Om båtarna

Du seglar en välutrustad och bekväm båt.  Vid övernattning sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer (Gäller ej under rådande omständigheter, se ovan)

Utöver Linjett 35 använder vi även en Beneteau Oceanis 40. Våra instruktörer Birgitta, Thomas och Eva har alla sjöbefälsexamen klass 8 och lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling. Vi seglar våra egna båtar, så vi känner dem väl!

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga…

Båten är utrustad med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor.

Kursen startar kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas den sista dagen på samma plats  kl 17.00. Vi seglar varje dag mellan 09 och 17, och återgår till Dalarö. Avgiftsbelagd parkering finns.

Villkor

Pris per person:

Fyra dagar: 6 995 kr

Tre dagar: 5 895 kr

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning (faktura skickas ut tidigast den 1 januari). Faktura sänds därefter ut för slutbetalning som ska ske senast 30 dagar innan kursen äger rum.

CORONA-RABATT 500/700 KR PÅ 3/4 DAGARSKURSEN PÅ GRUND AV ATT VI EJ KAN ÖVERNATTA OMBORD.

I priset ingår:

  • Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Täcke och kudde samt fullängdskoj med bäddmadrass
  • Eventuella hamnavgifter
  • Bränsle
  • Instruktör
  • Kurslitteratur

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva – vi tar maximalt fyra (fem på den största båten) kursdeltagare.

Tillkommer:

  • (Matkostnad, ca 400/500 kr per person, betalas på plats)
  • Lunch tas med av dig själv eller bokas genom oss
  • Kostnad för examination, 300 kr – glöm inte ta med din blå bok (frivilligt att skriva provet så klart!)
  • Eventuellt avbeställningsskydd, 6 % av kurspriset
Arrangör är Vind o Vatten KREO AB   reg nr 559229-5819 www.vindovatten.se